Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

ПИЛЬЧАК РУСЛАН МИХАЙЛОВИЧ 08.09.1972 – 03.11.2023 (уродженець, житель с. Любша, похований с.Любша)

Дата: 06.12.2023 10:07
Кількість переглядів: 54

Фото без опису

ПИЛЬЧАК РУСЛАН МИХАЙЛОВИЧ народився 8 вересня 1997 року в с. Любша Журавненської громади, де і провів своє дитинство, юність і шкільні роки. Після закінчення школи навчався в  Жидачівському професійному ліцеї на слюсаря.  

Герой з 19.04.2023 року до останнього подиху гідно захищав Україну від російських окупантів. Самовіддано служив навідником - оператором 1-го взводу оперативного призначення 2-ої роти оперативного призначення (на бронетранспортерах) 3-го батальйону оперативного призначення військової частини 3017.

Життєвий шлях РУСЛАНА ПИЛЬЧАКА обірвався 03 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Новопрокопівка Запорізької області.

11 листопада 2023 року в с. Любша зі сльозами на очах попрощалися та провели в останню дорогу Воїна, вірного Захисника України.

Віддати останню шану Герою численно прийшли близькі, родина, друзі, односельчани, керівництво громади і старостинського округу, депутати селищної ради, духовенство, представники першого відділу Стрийського РТЦК та СП (м. Жидачів), мешканці громади.

У щирій молитві з глибоким сумом та вдячністю присутні прощалися з вірним Захисником України, який віддав своє життя, аби ми могли жити у вільній і мирній Україні. Пекучий біль, гіркі сльози, невимовний смуток краяли серця  кожного…

Селищний голова Василь Вітер, висловлюючи щирі співчуття рідним і близьким Героя, сказав: «Загибель нашого Героя РУСЛАНА ПИЛЬЧАКА – це не тільки страшна втрата і  біль родини, це біль всієї нашої громади. Безстрашний Воїн, справжній патріот, вірний захисник України! Усією громадою низько схиляємо голови перед нашим Захисником за відданість та любов українській землі, перед близькими, родиною за виховання такого гідного сина України.  Жертовність і подвиг  РУСЛАНА завжди житимуть в наших серцях!”

У мить прощання на цвинтарі звучав Державний Гімн України та почесна сальва…..

Вічна пам’ять і слава мужньому Захиснику РУСЛАНУ ПИЛЬЧАКУ!

Герої не вмирають! Вони стають нашою честю, славою і гордістю!

Слава Україні! Слава її Героям!

 

Публікації на сайті Журавненської селищної ради:

https://zhuravnenska-gromada.gov.ua/news/1699444884/

https://zhuravnenska-gromada.gov.ua/news/1699533267/

https://zhuravnenska-gromada.gov.ua/news/1699706509/

https://zhuravnenska-gromada.gov.ua/news/1699725169/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень