Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

ШЕВЧЕНКО РУСЛАН-РОМАН ВАСИЛЬОВИЧ 24.09.1976 – 17.03.2022 (уродженець с.Літки Київської області,похований в с.Чертіж)

Дата: 06.12.2023 08:16
Кількість переглядів: 86

Фото без опису

ШЕВЧЕНКО РУСЛАН - РОМАН ВАСИЛЬОВИЧ народився 24 вересня 1976 року в с. Літки Броварського району Київської області. Навчався в Літківській середній школі. По закінченні школи вступив до Київського інституту Сухопутних Військ, звідки був направлений на службу на Яворівський полігон. Прослужив у лавах Збройних Сил України п’ять років та отримав звання капітана. У 2003 році звільнився у запас.

Працював у міжнародній німецько-українській компанії ТОВ «Лойко Україна», де його цінували як високопрофесійного спеціаліста.

У 2009 році зустрів свою долю -  дружину Галину, з якою прожив щасливих 13 років в місті Буча Київської області, яке так безжально розгромили вороги.

У перші дні війни привіз дружину до батьків у с.Чертіж, а сам добровільно пішов до Львівського обласного військкомату, записався в ряди української армії, був відправлений до військової частини в м.Дрогобич, а звідти на передову лінію захисту м.Харків. РУСЛАН – РОМАН ШЕВЧЕНКО пішов захищати Батьківщину від загарбників зі словами «Хто як не ми!».

Загинув Герой, капітан ШЕВЧЕНКО РУСЛАН - РОМАН ВАСИЛЬОВИЧ 17 березня 2022 року в бою під Харковом під час виконання бойового завдання в бою з російськими окупантами.

У Героя залишилися дружина та матір.

21 березня 2022 року у с.Чертіж Журавненської громади, рідному селі дружини Героя, попрощалися із загиблим Захисником України.

Сотні мешканців громади, побратими, друзі, представники місцевої влади прийшли провести в останню дорогу мужнього Воїна, висловити свою повагу і шану Герою та його рідним.

Герої не вмирають!

ШЕВЧЕНКО РУСЛАН -  РОМАН ВАСИЛЬОВИЧ назавжди залишиться в наших серцях!

 

Публікації на сайті Журавненської селищної ради:

https://zhuravnenska-gromada.gov.ua/news/1647942267/

https://zhuravnenska-gromada.gov.ua/news/1710771347/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень