Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Другі роковини... Герою РУСЛАНУ - РОМАНУ ШЕВЧЕНКУ вічна пам'ять і шана…

Дата: 18.03.2024 16:05
Кількість переглядів: 491

Фото без опису

17 березня 2024 року минуло два роки від загибелі Захисника України, мужнього Героя, капітана ШЕВЧЕНКА РУСЛАНА - РОМАНА ВАСИЛЬОВИЧА, який віддав своє життя в бою з російськими окупантами за незалежність та територіальну цілісність України.

ШЕВЧЕНКО РУСЛАН - РОМАН ВАСИЛЬОВИЧ народився 24 вересня 1976 року в с. Літки Броварського району Київської області. Навчався в Літківській середній школі. По закінченні школи вступив до Київського інституту Сухопутних Військ, звідки був направлений на службу на Яворівський полігон. Прослужив у лавах Збройних Сил України п’ять років та отримав звання капітана. У 2003 році звільнився у запас.

Працював у міжнародній німецько-українській компанії ТОВ «Лойко Україна», де його цінували як високопрофесійного спеціаліста. Одружився, прожив 13 щасливих років з дружиною Галиною, уродженкою села Чертіж.

З перших днів повномасштабного російського вторгнення записався в ряди ЗСУ, пішов захищати Батьківщину від загарбників зі словами «Хто як не ми!»

Загинув Герой, капітан ШЕВЧЕНКО РУСЛАН - РОМАН ВАСИЛЬОВИЧ 17 березня 2022 року в бою під Харковом під час виконання бойового завдання. Поховали полеглого Захисника 21 березня 2022 року у с. Чертіж, рідному селі дружини Героя.

Назавжди в наших серцях шана та вдячність вірному Захиснику України за жертовний чин.

16 березня 2024 року матір та дружина Героя, які приїхали з Києва, замовили заупокійну літургію в храмі м.Калуша за полеглого Руслана - Романа, а в неділю, 17 березня, в день загибелі нашого Героя, парох с.Чертіж отець Михайло відслужив панахиду за спокій душі мужнього Воїна. По завершенні панахиди староста Чертізького старостинського округу Надія Шепа та мешканці села поклали квіти до могили Захисника України.

Герої не вмирають! Їх імена завжди будуть для нас взірцем патріотизму, мужності та незламності! 

Вічна слава Героям!

Слава Україні!

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень