Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Назавжди в наших серцях і нашій памяті… 10-та річниця з дня загибелі молодого Героя ВОЛОДИМИРА ПОПОВИЧА

Дата: 18.08.2024 20:17
Кількість переглядів: 864

Фото без опису

У суботу, 17 серпня 2024 року, в с.Монастирець вшановували пам'ять Героя ВОЛОДИМИРА ПОПОВИЧА, який загинув десять років тому, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України.

Молодший сержант міліції 25-ти річний ПОПОВИЧ ВОЛОДИМИР ВАСИЛЬОВИЧ, уродженець с.Монастирець, у травні 2014 року одним з перших вступив добровольцем у батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Львів». 17 серпня цього ж року у зоні проведення АТО, під час виконання бойового завдання, потрапив з іншими бійцями підрозділу у ворожу засідку в селі Кримське Луганської області та отримав смертельне поранення. Указом Президента України молодший сержант міліції ВОЛОДИМИР ПОПОВИЧ посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

У роковини загибелі Героя рідні та близькі Захисника, друзі, бойові побратими - поліцейські Львівщини, керівництво громади та Монастирецького старостинського округу, вчителі, односельці прийшли до храму с.Монастирець, щоб на Святій Літургії та панахиді помолитися за спокій душі ВОЛОДИМИРА.

Щира спільна молитва за загиблого Оборонця линула до неба і на місці останнього спочинку ВОЛОДИМИРА, де усі зібрались, щоб вклонитися пам’яті відважного Захисника.

Голова громади Василь Вітер поклав до могили Воїна кошик з квітами, запалив свічку пам'яті, схилив голову в скорботі та звернувся до матері з словами співчуття та подяки за сина - юного Героя, який віддав життя за волю України. Слова шани та вдячності Захиснику за безстрашність та героїзм висловили староста Монастирецького старостинського округу Василь Федоляк, начальник відділу освіти, культури, молоді, спорту, туризму та охорони культурної спадщини селищної ради Роман Артемчук, керівник Народного дому Галина Лисевич.

Згадували свого товариша бійці – побратими: «Володя був справжнім патріотом України - мужнім, чесним, надійним і відважним. Йому було лише 25 років і він - один з перших добровольців, які формували батальйон «Львів». Прийшов за покликом серця, не вагаючись, з єдиною метою – захищати Україну та українців».

Лунала патріотична поезія у виконанні учнів школи…

Відтак, після спільної молитви на кладовищі, всі присутні вирушили на територію школи, якій дев’ять років тому, в знак пам’яті про відважного Воїна ученика школи ВОЛОДИМИРА ПОПОВИЧА, присвоєно його ім'я та на фасаді встановлено меморіальну дошку. Директорка школи Алла Башта у своєму виступі подякувала мамі загиблого Героя та зазначила, що вся Україна плаче слізьми матерів і бореться силою дітей, народжених українками. Вчитель Тарас Чмелик поділився спогадами про учня школи ВОЛОДЮ ПОПОВИЧА. Заступник директора Марія Стехнович зробила короткий екскурс у роботу закладу освіти з патріотичного виховання. Учні під керівництвом педагога - організатора Мирослави Стехнович у поетичних рядках та пісні висловили почуття скорботи за долю України та віру в її щасливе майбутнє.

Сумуємо…Пам’ятаємо…

Наш мужній земляк, вірний Воїн ВОЛОДИМИР ПОПОВИЧ продовжує жити у наших серцях…

Герої не вмирають!

Слава Україні! Слава її Героям!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень