Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Журавненська громада попрощалась з мужнім Захисником, Героєм ВАСИЛЕМ ЛЕЩУКОМ (БАРАНОМ)

Дата: 14.08.2024 18:12
Кількість переглядів: 3815

Фото без опису

Сьогодні, 14 серпня 2024 року, в селищі Журавно велелюдно провели в останню дорогу Героя, вірного сина України ВАСИЛЯ ЛЕЩУКА (БАРАНА).

Віддати останню шану Захиснику за найвищу жертву в ім’я Батьківщини, розділити страшний біль втрати разом із рідними та близькими Воїна, зібрались односельчани, друзі, керівництво громади, духовенство, побратими, керівництво військової частини А7077, представники першого відділу Стрийського РТЦК та СП (м. Жидачів) та мешканці громади.

Пекучий жаль  та глибокий сум стискав серця присутніх… Немає більшого болю, аніж батькам хоронити своїх дітей... Неможливо знайти слова для розради рідних та близьких, які втратили найріднішу людину… Лише спільна молитва та вдячність за відвагу у воїнстві, жертовність у боротьбі за вільне майбутнє для України, для усіх нас.

ЛЕЩУК (БАРАН) ВАСИЛЬ СТЕПАНОВИЧ народився 04.02.1977 року в смт Журавно, де і провів свої дитячі та шкільні роки. Після закінчення Журавнівської середньої школи навчався в Стрийському ПТУ № 16, відслужив в армії м.Біляївка Одеської області. Був одружений, виховував двох дочок - Анну та Мілану. Проживав та працював у м.Чугуїв Чугуївського району Харківської області.

28 червня 2023 року, символічно, у день відзначення Дня Конституції України, Василь підписав контракт та став до оборони України від російської навали в складі лав ЗСУ. Служив старшим стрільцем-оператором стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти військової частини А7077, молодший сержант. Перебуваючи на лікуванні у місті Харкові, 06 серпня 2024 року перестало битися серце нашого мужнього Захисника…

Батьки втратили свою надію та опору, дружина люблячого чоловіка, дочки втратили турботливого батька, а побратими - вірного друга, надійне плече та мужнього воїна.

Тяжка втрата для усієї громади, адже гинуть гідні сини України…

Звертаючись зі словами співчуття та розради до рідних голова громади Василь ВІТЕР зазначив: «Сьогодні  прощаємось з хоробрим Воїном, патріотом України, мужнім Захисником, який безстрашно став на захист рідної землі від московських нелюдів -окупантів. Доземно схиляємо голови перед нашим земляком в пошані та вдячності за жертовний чин. Щиро розділяємо горе з Вами, рідними та близькими Василя, та завжди пам’ятатимемо нашого Героя».

Провести Воїна в останню земну мандрівку прийшли побратими, які перебували з Василем на передовій. Вони згадували Василя як справжнього воїна, безстрашного, рішучого, сміливого, надійного побратима. Вірний військовій присязі він відважно стояв на захисті незалежності та волі рідної Батьківщини, за що аідзначений  військовими нагородами.  

Важко втрачати наших найкращих синів та дочок… Та кляті вороги обов’язково отримають відплату за забрані життя наших Воїнів, за все те страшне горе, яке приносять до наших родин.

У мить останнього прощання на кладовищі звучав Державний Гімн України…

Пам’ятаймо, якою ціною Україна сьогодні виборює Свободу

Герої не вмирають!

Вічна пам’ять та шана відважному Захиснику ВАСИЛЮ ЛЕЩУКУ (БАРАНУ)!

Слава Україні! Слава її Героям!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень