Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

У пам'ять про Героя Василя Данилишина, нашого земляка, уродженця с. Мазурівка, відкрили анотаційну дошку на фасаді Івано-Франківського Національного технічного університету нафти і газу

Дата: 19.07.2024 20:01
Кількість переглядів: 449

Фото без опису

16 липня 2024 року в Івано-Франківську відкрили одразу чотири анотаційні дошки Захисникам України: Василю Данилишину, Андрію Чепілю, Вячеславу Чупаку, та Юрію Сливчуку на фасаді Івано-Франківського Національного технічного університету нафти і газу, в якому навчались Герої.

ДАНИЛИШИН ВАСИЛЬ БОГДАНОВИЧ народився 31.10.1987 року у селі Мазурівка Львівської області. Вищу освіту здобув у Національному технічному Університеті нафти і газу (кафедра інженер бурових установ). Одружився, проживав у Івано-Франківську, виховував сина.

35-річний Василь Данилишин був призваний на військову службу 15 серпня 2022 року. Позивний “Француз”, сапер 2-го інженерного-саперного відділення, військова частина А7091.

Герой загинув 6 березня 2023 року поблизу населеного пункту Невське (Луганська область) під час виконання службових обов’язків.

Поховали Захисника 15 березня 2023 року поруч з іншими мужніми воїнами-франківцями.

У Василя залишилися дружина, син, батьки і брат.

На відкритті меморіальних дощок дружина полеглого Героя Василя Данилишина Юлія Данилишин поділилася з присутніми спогадами про чоловіка: «Коли він ішов на війну. Він сказав, що в нього є син, тому він зобов’язаний захищати Батьківщину, тому що в нього є син, у нього є cім’я, каже, хто як не я буду захищати наші землі. Він був радісною людиною, його всі любили, він мав багато друзів. Завжди відгукувався на допомогу, був люблячим татом і люблячим чоловіком».

Вічна пам'ять та шана Героям!

За інформацією офіційного сайту м.Івано-Франківськ



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень