Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Важливі рішення для громади прийнято на засіданні 36-ої сесії Журавненської селищної ради

Дата: 11.07.2024 23:07
Кількість переглядів: 356

Фото без опису

Сьогодні, 11 липня 2024 року, відбулось чергове пленарне засідання 36-ої сесії VIII скликання Журавненської селищної ради, яке провів селищний голова Василь ВІТЕР.

Роботу розпочали з виконання Державного Гімну України та  хвилини мовчання за Захисниками і Захисницями та цивільними жителями України, які загинули внаслідок повномаштабної війни з російським окупантом.

Депутати розглянули та прийняли рішення з усіх питань затвердженого Порядку денного, що стосувались фінансово - бюджетної сфери, соціальної сфери, цивільного захисту населення, питань земельних відносин, надання матеріальних допомог заявникам - жителям Журавненської громади. 

Напередодні, на засіданнях постійних депутатських комісій селищної ради, які відбулись відповідно до визначеного графіку, члени комісій детально вивчили і обговорили проєкти рішень, внесені до розгляду пленарного засідання.

Депутати проголосували за встановлення місцевих податків на 2025 рік на території Журавненської селищної територіальної громади: ставок та пільг із сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; єдиного податку; транспортного податку; ставок та пільг зі сплати земельного податку; плати за оренду землі; пільг із сплати земельного податку комунальними підприємствами Журавненської територіальної громади.

У ході сесійного засідання депутати внесли низку змін до рішень попередніх сесій та програм, зокрема до:

  • Програми забезпечення пожежної безпеки та захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру Журавненської селищної ради Стрийського району Львівської області на 2024 рік;
  • Програми соціальної підтримки учасників бойових дій, членів сімей, родин загиблих, померлих, зниклих безвісти Захисників і Захисниць України внаслідок агресії російської федерації проти України на 2024 рік;
  • рішення 1 сесії VIII скликання Журавненської селищної ради від 08.12.2020 року №1-32 «Про затвердження Положення про постійні комісії Журавненської селищної ради»;
  • рішення 31 сесії VІІІ  скликання Журавненської селищної ради від 21.12.2023 року  №31-60 «Про умови оплати праці»;
  • рішення ІІ сесії VIII скликання Журавненської селищної ради від 24 грудня 2020 року № 2-24 «Про затвердження Регламенту Журавненської селищної ради VIII скликання 2020-2025 років»;

Своїм рішенням депутатський корпус одноголосним голосуванням затвердив:

  • Перелік адміністративних послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг та віддалені робочі місця Центру надання адміністративних послуг;
  • Звіт про витрачання коштів резервного фонду бюджету Журавненської селищної територіальної громади за червень 2024 року;
  • офіційний висновок фінансового відділу  Журавненської селищної ради про перевиконання дохідної частини загального фонду місцевого бюджету за підсумками I півріччя 2024 року;
  • спрямування залишку коштів та внесення змін до показників бюджету селищної територіальної громади на 2024 рік.

Продовжуємо підтримувати військових, адже всі ми усвідомлюємо важливість такої підтримки. Так, відповідно до прийнятого рішення про спрямування залишку коштів та внесення змін до показників бюджету селищної територіальної громади на 2024 рік, спрямовано субвенцію для потреби військової частини.

Погодили одноголосно депутати питання щодо надання одноразової матеріальної допомоги, відповідно до «Програми соціальної підтримки учасників бойових дій, членів сімей, родин загиблих, померлих, зниклих безвісти Захисників і Захисниць України внаслідок агресії російської федерації проти України на 2024 рік», в сумі:

  • по 15 тисяч гривень вісьмом військовослужбовцям – жителям громади, мобілізованим до Збройних Сил України;
  • по 10 тисяч гривень на кожну дитину, батьки яких зникли безвісти, відповідно до поданих заяв (двоє заявників);
  • 10 тисяч гривень на проведення лікування пораненому військовослужбовцю громади, згідно поданої заяви.

Депутати своїм рішенням надали також матеріальну допомогу:

  • в сумі по 5 тисяч гривень двом випускникам шкіл громади, які склали Національний мультипредметний тест- 2024 на максимальних 200 балів;
  • 5 тисяч гривень заявниці - жительці Журавненської громади, яка подала документи для надання допомоги на лікування на розгляд постійної комісії з питань надання одноразової матеріальної допомоги потребуючим мешканцям громади за рахунок коштів місцевого бюджету та рішенням якої питання щодо призначення такої допомоги винесено на розгляд сесії.

Щодо інших прийнятих рішень з питань порядку денного - блок земельних питань, що стосувались затвердження та надання дозволів на виготовлення проєктів землеустрою, технічної документації із землеустрою та ін.

Голова селищної ради Василь Вітер вручив Подяку випускниці Сулятицького КЗЗСО І-ІІІ ступенів Юлії – Домініці Трубич за високі досягнення у навчанні та складанні національного мультипредметного тесту з української літератури на максимальних 200 балів.

Подякував Василь Вітер також мамі учениці Юлії – Домініки та директору Сулятицького КЗЗСО І-ІІІ ступенів, які допомагали в досягненні бажаних результатів.

Голова громади побажав талановитій випускниці успіхів при вступі до обраного закладу вищої освіти задля продовження навчання та здійснення усіх планів та задумів. До щирих побажань доєднались депутати та усі присутні на сесійному засіданні.

Попередньо Подяку від голови громади отримав також випускник Журавнівського КЗЗСО школи – ліцею Іван Цукорник, який за результатами НМТ набрав 200 балів з англійської мови.

З поіменним голосуванням депутатів селищної ради можна ознайомитись на офіційному сайті Журавненської селищної ради у розділі Офіційні документи, де також будуть оприлюднені прийняті рішення у терміни згідно вимог законодавства.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень