Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Програма USAID «Врожай» надасть 50 грантів на понад 1,5 мільярди гривень на покращення продуктивності сільського господарства

Дата: 11.07.2024 15:21
Кількість переглядів: 201

Фото без опису

Програма «Врожай» надасть можливість чоловікам і жінкам, які займаються вирощуванням зерна та олійних культур, у тому числі з маргіналізованих груп населення, повернути виробництво та дохід від цільових товарів принаймні до довоєнного рівня, одночасно підвищуючи ефективність виробництва та рентабельність, а також допоможе фермерам збувати їх врожай ефективніше та на більш вигідних умовах. Цільовими товарами Програми USAID «Врожай» є ячмінь, кукурудза, соя, соняшник, пшениця. Передбачається надання приблизно до 1,584 млрд грн в рамках 20-50 передбачуваних грантів. Очікується, що сума кожного гранту може коливатися від 3,9 млн грн до 198 млн грн (остаточна сума залежатиме від остаточних переговорів і може бути нижчою або вищою за цей діапазон; орієнтовна дата початку надання грантів – 1 вересня 2024 р.). Про це повідомив департамент агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації з посиланням на компанію Кімонікс Інтернешнл.

Програма USAID «Врожай» має три цілі:

1) Розширення прибуткового, екологічно орієнтованого на ринок виробництва;

2) Покращення доступу фермерів до прибуткових ринків;

3) Покращення ефективності та інклюзивності ринкової системи.

Відповідно Програми планується досягнути наступних результатів:

  • Збільшити використання вдосконалених практик.
  • Збільшити використання покращених сортів насіння.
  • Збільшити використання засобів захисту рослин (ЗЗР).
  • Збільшити використання тривалого сталого зрошення та/або дренажу.
  • Підтримка дезактивації та рекультивації ґрунту.

Подати заявку на грант можуть:

Комерційна компанія або організація;

 Фермерський кооператив та група виробників;

 Неурядова організація (НУО); або ВНЗ, науково-дослідні інститути та інші навчальні заклади.

Важливо, що перевага надаватиметься заявникам, що забезпечать співфінансування майбутнього проєкту (внесок заявника може бути у грошовій або натуральній формі, при чому таке фінансування може бути надане заявником або іншими донорськими організаціями, такими як міжнародні НУО, іноземні уряди, місцеві та міжнародні організації, приватні організації та/або окремі особи. Внесок отримувача гранту не може бути з коштів, отриманих в рамках інших проектів USAID).

Програма «Врожай» проведе вебінар з роз’ясненнями подачі заявок 26 липня 2024 року о 17:00 год. Вебінар допоможе потенційним заявникам зрозуміти вимоги щодо розробки форми концептуальної заявки (запитання для першого раунду подання концептуальних записок мають бути подані 22 липня 2024 року на ел. адресу Харуна Бірліка, спеціаліста з грантів: ukraineharvestSIF@harvestukraine.com , при цьому слід вказати у темі листа «APS-2024-001_[назва організації]_Concept Paper».).

Програма «Врожай» почне розглядати подані концептуальні документи 8 серпня 2024 року та продовжуватиме приймати концептуальні документи на постійній основі до 4 липня 2025 року або до тих пір, поки кошти не вичерпаються.

Детальна інформація про Програму «Врожай» та зразки документів для подачі за посиланням: http://surl.li/imakym

«Основна мета програми «Врожай» — підвищити ефективність і прибутковість виробництва, шляхом підтримки бізнесу та науки. Це по-перше сприятиме впровадженню наукових досягнень у практику, по-друге стимулюватиме економічний розвиток не тільки окремих бізнес-структур а й регіону в цілому», - наголосила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Tetiana Hetman


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень