Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Військовослужбовця нашої громади ПАВЕЛКА АНДРІЯ ПЕТРОВИЧА нагороджено медаллю «Захиснику Вітчизни» (посмертно)

Дата: 05.07.2024 23:03
Кількість переглядів: 704

Фото без опису

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку, відповідно до Указу Президента України від  03 листопада 2023 року №731, Захисника з села Лютинка ПАВЕЛКА АНДРІЯ ПЕТРОВИЧА нагороджено медаллю «Захиснику Вітчизни» (посмертно).

Сьогодні, 05 липня 2024 року, дружині загиблого Героя Олександрі Павелко та синові Андрію офіційно вручив державну нагороду України т.в.о начальника першого відділу  Стрийського РТЦК та СП (м. Жидачів), майор Юрій Ямнич в присутності керівництва селищної ради та начальників відділів апарату виконавчого комітету, структурних підрозділів та служб селищної ради.

Також голова громади Василь Вітер вручив дружині АНДРІЯ ПАВЕЛКА Олександрі Юрківні Подяку від Журавненської селищної ради за його особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові, вірність військовій присязі, високе почуття патріотизму, активну громадянську позицію, вагомий особистий внесок у наближення перемоги над російським агресором (посмертно).

«Схиляємо доземно голови перед нашим Героєм АНДРІЄМ, дякуємо за жертовний героїчний чин. Дякуємо рідним за вірного сина України,. який до останнього боронив свою країну, усіх нас. АНДРІЙ назавжди в наших серцях, нашій памʼяті і молитвах» - зазначив голова громади.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглого Героя АНДРІЯ ПАВЕЛКА та усіх Захисників та Захисниць України, які віддали своє життя, захищаючи нашу незалежність та волю.

АНДРІЙ ПАВЕЛКО служив на передовій командиром відділення аеромобільно - десантного взводу аеромобільно – десантної роти. Загинув Герой 26 червня 2022 року під час виконання бойового завдання в населеному пункті Долина Донецької області.

Ми не забудемо ніколи, як дорого коштує мирне небо над головою!

Ми пам’ятатимемо кожного, хто віддав своє життя, захищаючи Батьківщину!

Вічна і світла пам’ять полеглим Захисникам України!

Слава Україні! Слава її Героям!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень