Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Знову страшна звістка з фронту… Боронячи рідну землю від російського ворога загинула наша молода Захисниця ДЕМЧУК ОКСАНА ВОЛОДИМИРІВНА, уродженка с.Подорожнє

Дата: 04.05.2024 21:02
Кількість переглядів: 839

Фото без опису

Гине цвіт нації… Йдуть засвіти найкращі…

Страшна звістка з фронту вкотре надійшла в Журавненську громаду… Ми втратили мужню Захисницю, відчайдушну, сміливу, рішучу «Гуцулку» - ДЕМЧУК ОКСАНУ ВОЛОДИМИРІВНУ, уродженку с.Подорожнє.

Віддана військовій присязі на вірність українському народу, мужньо захищаючи територіальну цілісність та державний суверенітет України, її свободу та незалежність, ОКСАНА ДЕМЧУК, стрілець - помічник гранатометника стрілецького відділення стрілецького взводу стрілецької роти військової частини А7077, яка служила за контрактом, загинула 03.05.2024 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Стельмахівка Сватівського району Луганської області. Противник здійснив ураження засобами ПТКР, внаслідок чого вибухнув автомобіль, в якому ОКСАНА поверталась з позиції до місця тимчасової дислокації.

ДЕМЧУК ОКСАНА ВОЛОДИМИРІВНА народилася 20 жовтня 1988 року в с.Подорожнє, проживала з батьками в с.Володимирці. Навчалась 9 років в Володимирцівській ЗОШ,  10 та 11 клас – в Журавнівському КЗЗСО школі-ліцеї. Після закінчення школи  в Стрийському художньому ліцеї здобула професію реставратора. Працювала на «Леоні» м. Стрий, потім в Польщі.

Зі школи Захисниця мріяла про військову кар’єру. З початком повномаштабної війни ОКСАНА ДЕМЧУК повернулася в Україну, щоб захищати рідну Батьківщину. Маючи тверде бажання допомагати українському війську звільняти нашу землю від рашистської нечисті, Оксана добровольцем записалась в ряди 103-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ. Стрілець, помічник гранатометника на псевдо «Гуцулка», відчайдушна, кмітлива, наполеглива, смілива, нею пишалися побратими... Наказом Головнокомандувача ЗСУ від 27.09.2023 року  за заслуги перед народом України нагороджена нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ «Золотий хрест».

На війні знайшла своє кохання Олександра з селища Липівка Стрийського ( колишнього Миколаївського) району. Один рік разом на війні, разом йшли на бойові завдання, разом були у відпустці, разом будували плани на спільне щасливе сімейне життя… Клята війна забрала життя відважних молодих Героїв. 03 травня вони загинули разом повертаючись з бойового завдання.

Не стало мужньої Захисниці з великим українським серцем, в якому горіло полум'я любові до рідної землі та ненависті до ворога, що прийшов її знищувати.  Не стало доброї, щирої, завжди скромної, усміхненої, готової в усьому та всім допомогти дівчини. Не стало люблячої сестри для трьох братів і сестри.

Розділяємо непоправну втрату та висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Героїні. Це втрата і біль усієї громади… Доземно вклоняємось нашій Захисниці за найвищу жертву задля України і рідного народу.

Герої не вмирають!

Слава Україні! Слава її Героям!

Про дату та час зустрічі скорботного кортежу з тілом Захисниці  та про дату і час прощання з загиблою буде повідомлено додатково.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень