Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Великодня експозиція в Журавні

Дата: 03.05.2024 14:16
Кількість переглядів: 712

Фото без опису

Великдень – величне та світле свято, яке дає нам надію, зміцнює віру на щасливе майбутнє України та українців. Воскресіння Христа утверджує нас в переконанні торжества життя, добра, світла правди над смертю, злом і темрявою.

З ініціативи селищного голови Василя Вітра, вчора, 2 травня, працівники закладів освіти та культури Журавненської громади оформили Великодню експозицію на площі Степана Бандери біля адмінбудівлі Журавненської селищної ради в селищі Журавно.

Центральною в експозиції стала пасхальна арка з синьо – жовтими крашанками і стрічками та вербою, що символізує Великдень.

Милують око символічні традиційні писанки, розташовані позаду арки. Каркас для однієї диво - писанки майстерно виготовили працівники КП «Журавно - водоканалсервіс», а декорували її працівники та діти КУ «Комунальний заклад позашкільної освіти Будинку дитячої та юнацької творчості». Друга чудова писанка виготовлена вихователями дитячого садка КЗДО «Пролісок».

Цікавою та оригінальною є інсталяція Великоднього зайця та ангелів, які представлені працівниками та дітьми КУ «Комунальний заклад позашкільної освіти БДЮТ».

Оригінальними є роботи КУ «Центр культури та дозвілля» та КУ «Публічна бібліотека», серед них: пасхальне дерево, що символізує вічність життя, писанка вербна, писанки у вишиванці, пасхальний оберіг. Незамінним атрибутом є паска, пасхальний кошик, що вказують на достаток, нагадують про трапезу Ісуса Христа зі своїми учнями.

 Великодні композиції прикрашатимуть центральну площу Журавна на Пасхальні свята, додаватимуть святкового настрою, тішитимуть наших діток у цей непростий час, даруватимуть надію на якнайшвидшу перемогу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень