Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

Дата: 10.04.2024 16:39
Кількість переглядів: 19


Фото без опису

9 квітня 2024 року на базі Монастирецького комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Володимира Поповича Журавненської селищної ради Львівської області відбувся показовий День цивільного захисту для керівного складу закладів загальної середньої та дошкільної освіти Журавненської селищної ради.

Захід проведено з метою підвищення методичного та практичного рівня професійної компетентності керівників навчальних закладів та передачі  знань щодо  загальних вимог нормативних документів щодо захисту працівників та здобувачів освіти у надзвичайних ситуаціях.

Запрошені - завідувач навчально-консультаційного пункту у м. Стрий Навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Львівської області Дмитро Наливайко, начальник відділу освіти, культури, молоді, спорту, туризму та охорони культурної спадщини Журавненської селищної ради Роман Артемчук, головний та провідний спеціалісти відділу освіти культури, молоді, спорту, туризму та охорони культурної спадщини Журавненської селищної ради Вікторія Савків та Іванна Олеськів, провідний спеціаліст ЖКГ, комунальної інфраструктури та цивільного захисту Леся Козлова,   директор КУ «Молодіжний центр» Анна-Марія Михайлюк.              

Програма Дня була цікавою й насиченою: реєстрація учасників семінару, кава-брейк, вітальна частина, різнопланові заходи, зокрема, вікторина, військово-спортивна естафета під керівництвом вчительки фізичної культури Мазур Надії. Відпрацювали дії у разі виявлення хімічної небезпеки, де учні продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій.

На  теоретичній частині заходу обговорювалися :

завдання функціональної підсистеми навчання дітей дошкільного віку та учнів діям у надзвичайних ситуаціях;

порядок здійснення контролю якості підготовки вихованців та учнів;

порядок проведення інструктажів з безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу.

Вчитель предмета «Захист України» та «Домедична допомога» Монастирецького КЗЗСО І-ІІІ ступенів імені В. Поповича Тарас Чмелик провів цікавий та надзвичайно корисний урок. Під його керівництвом разом з учнями були закріплені основні принципи та продемонстровані навички надання першої домедичної допомоги при кровотечах. Отримані знання та вміння можуть стати в нагоді у реальному житті і сприяти підвищенню безпеки у такий нелегкий час.

Керівники освітніх закладів обмінювалися досвідом роботи щодо організації цивільного захисту у навчальному закладі, а також було проведено роботу в групах.

І на завершення такої насиченої програми учасники заходу подякували директорці Монастирецького комунального закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів імені Володимира Поповича Аллі Башті та всім, хто долучився до організації проведення, оскільки вони мали чудову можливість обмінятися досвідом, цікаво провести час та отримати нові знання. Подібні заходи є актуальними в даний час, адже питання безпеки вийшло на інший рівень. Нині воєнні ризики є частиною життя, тому маємо бути готовими захистити себе і дітей. Саме тому важливо розвинути нові навички, сформувати стійкі компетенції поведінки дітей під час перебування на вулиці або вдома. 

Відділ освіти культури, молоді, спорту, туризму та охорони культурної спадщини Журавненської селищної ради

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень