A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Пам’ять та вдячність перемагають смерть… Перша річниця з дня загибелі нашого земляка, Героя РОМАНА ХАРИКА

Дата: 31.03.2024 21:07
Кількість переглядів: 605

Фото без опису

Назавжди в серцях,  навіки у пам’яті!

28 березня 2024 року минув рік, як громада втратила свого мужнього Захисника, земляка з села Сулятичі, Героя РОМАНА ІВАНОВИЧА ХАРИКА. 01.12.1976 р.н.

З перших днів страшної кровопролитної війни з російським окупантом відважний Воїн без вагань став на захист України, усіх нас, своєї родини, рідної домівки,

28 березня 2023 року вірний військовій присязі, у бою за Батьківщину, виявивши стійкість і мужність, солдат РОМАН ХАРИК, номер обслуги 1 механізованого відділення 1 механізованого взводу 2 механізованої роти механізованого батальйону військової частини А7015, загинув під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Богданівка Донецької області.

4 квітня 2023 року, в Сулятичах, рідному селі Героя, рідні, близькі, друзі, священнослужителі, односельці, керівництво і жителі громади, військовослужбовці, провели в останню дорогу РОМАНА ХАРИКА, назавжди попрощалися з Захисником, доземно вклонилися в шані і вдячності за жертовний чин відданому сину своєї землі.

24 серпня 2023 року, в День Незалежності України, на фасаді Сулятицького КЗЗСО І-ІІІ ст. встановили памʼятний знак, що слугує спомином для теперішніх і майбутніх поколінь про героїчний подвиг мужнього Героя.

Залишивши земне життя і приєднавшись до Небесного Війська, мужній Воїн РОМАН ХАРИК продовжив жити у серцях своїх рідних, близьких, друзів, односельчан та всієї громади…

У річницю загибелі нашого Оборонця вдячними земляками було віддано гідну шану світлій пам’яті Захисника України.

Рідні та близькі Героя, друзі, голова громади Василь Вітер, заступник голови Ярослав Ягніщак, староста Сидорівського старостинського округу Мар’ян Головко, депутат селищної ради Мирон Яворський, односельці прийшли до місцевого храму, щоб на поминальній Службі Божій, яку відслужив отець Іван, помолитися за спокій душі РОМАНА.

Щира спільна молитва за загиблого Воїна линула до неба і на місці останнього спочинку РОМАНА, де отець Іван відправив панахиду та усі присутні поклали квіти до могили Героя в знак шани та глибокої вдячності за жертовний подвиг.

Голова громади Василь ВІТЕР висловив слова скорботи, підтримки, подяки та шани рідним Захисника: «Схиляємо доземно голови перед нашим Героєм РОМАНОМ, дякуємо за безстрашність, мужність, за гідність та героїчний чин. Дякуємо Вам, рідним і близьким, за вірного сина України,. який до останнього боронив свою країну, усіх нас. РОМАН назавжди в наших серцях, нашій памʼяті і молитвах!»

Також присутні вшанували молитвою та поклали квіти до могил наших полеглих Захисників МИКОЛИ ЛУГОВОГО та ВАЛЕРІЯ СИСОЄВА.

Війна забирає кращих. Та кожен із загиблих Воїнів залишиться у нашій пам'яті, вдячність за їхній подвиг завжди житиме у наших серцях.

Герої не вмирають!

Слава Україні! Слава її Героям!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень