A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Біль, сльози, слова прощання….У селі Протеси провели в останню дорогу 19-річного Героя ІВАНА ЧЕПУ

Дата: 27.03.2024 19:17
Кількість переглядів: 3633

Фото без опису

Смерть Захисника – особиста трагедія кожного .українця. За вільну Україну, за нас, за майбутнє наступних поколінь мужні Воїни віддають найцінніше – життя. Всі ми в неоплатному боргу перед полеглими Героями та їх родинами.

У с. Протеси віддати останню шану молодому відважному Захиснику ІВАНУ ЧЕПІ, який загинув у героїчній боротьбі з російським ворогом, прийшли рідні, близькі, друзі, духовенство, керівництво громади та старостинського округу, депутати, побратими, односельці, представники першого відділу Стрийського РТЦК та СП (м. Жидачів) і сотні вдячних жителів громади.

Невимовний жаль, сльози... Неможливо осягнути та полегшити страшний біль втрати, який огорнув рідних і близьких Героя, адже не стало найріднішої людини - люблячого сина та старшого брата, вірного друга. Не стало надійного та безстрашного побратима… Ніхто не стримував сліз… Спільна скорботна молитва линула до небес та несла слова безмежної вдячності за жертовний чин, за подвиг, який назавжди залишиться у наших серцях …

ЧЕПА ІВАН ФЕДОРОВИЧ народився 15.01.2005 року в селі Протеси, де провів своє дитинство, юність та шкільні роки. Після закінчення  Протесівського КЗЗСО І-ІІ ст. навчався в Калуському вищому професійно - технічному училищі №7.

19-річний юнак прийняв рішення стати на захист рідної землі від російського окупанта та з листопада 2023 року проходив військову службу за контрактом у складі Третьої штурмової бригади. Обірвалось молоде життя відважного Воїна ІВАНА ЧЕПИ 21.03.2024 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Авдіївка Донецької області.

Голова громади Василь Вітер, звертаючись зі словами співчуття, шани та вдячності до рідних і близьких Героя, зазначив: Сьогодні переживаємо надзвичайно скорботний день, бо востаннє прощаємося з нашим молодим Героєм, вірним сином України ІВАНОМ ЧЕПОЮ. Наш юний земляк, в свої 19 років, став взірцем мужності, відваги, безстрашності, відданості Україні, українському народу. Його жертва за світле майбутнє і волю України, за всіх нас, назавжди у наших серцях, які сьогодні пронизує страшний біль від усвідомлення цієї великої втрати. Усією громадою доземно схиляємо голови перед хоробрим Захисником, перед його рідними та близькими, а насамперед перед матір’ю, яка виховала такого сина - патріота. Неможливо знайти слова розради для Вас, щоб загоїти невимовний біль від втрати найріднішої людини. Нехай наша шана, вдячність та пам’ять стануть сильнішими за смерть. Пам’ятаймо, якою високою ціною Україна сьогодні виборює волю та незалежність! Герої не вмирають!»

У мить останнього прощання на кладовищі звучав Державний Гімн України та почесна сальва…

Слава, пам’ять та вдячність наша та майбутніх поколінь відважному Герою – ІВАНУ ЧЕПІ!

Слава Україні! Слава її Героям!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень