Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

«Свою Україну любіть… За неї Господа моліть»

Дата: 12.03.2024 10:22
Кількість переглядів: 21

Фото без опису

Коли зима повертає на весну, приходять до нас березневі Шевченківські дні. І знову стукають у наші серця Тарасові слова: " Я так її, я так люблю, мою Україну убогу".

10 березня 2024 року Журавненська громада відзначила 210 річницю від Дня народження Тараса Шевченка. Актуальність поезій Тараса понад два століття не тільки не втрачена, а лише зросла. Цитати з його творів стали символами Майдану:

Борітеся - поборете,

Вам Бог помагає!

Минуло два роки війни, а ми віримо, що воскреснемо, бо світить нам у віки пророцтво Тараса: " Не вмирає душа наша, не вмирає воля".

Велич Кобзаревого слова прозвучала у піснях хору "Дністер", актуальними були виступи народних ансамблів "Вишиванка" та "Ґердан", цікавими були сольні номери учнів музичної школи та учнів школи - ліцею. Програму вечора вели ведучі Шараневич Д. та Самойлов Св.

До слова був запрошений голова громади Василь ВІТЕР, який нагадав, що ім'я Шевченка - Кобзаря має у багатьох із нас збуджувати совість і сумління найсвятішої любові - любові до своєї матері -України, побажав найскорішої перемоги та мирного неба.

КУ «Центр культури і дозвілля Журавненської селищної ради»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень