Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Меморіальні дошки на честь полеглих Героїв ВОЛОДИМИРА ІВАНИКА і МИКОЛИ МАСІНА урочисто відкрили в с.Володимирці

Дата: 25.02.2024 22:51
Кількість переглядів: 1398

Фото без опису

Сьогодні, 25 лютого 2024 року, на фасаді Володимирцівської КЗЗСО І-ІІ ст. урочисто відкрили меморіальні дошки полеглим Героям, Захисникам України ВОЛОДИМИРУ ІВАНИКУ і МИКОЛІ МАСІНУ.

Загибель наших безстрашних Героїв є великою втратою для нашої громади і всієї країни.

ІВАНИК ВОЛОДИМИР ЄВГЕНОВИЧ народився 08.11.1985 року в с.Володимирці, де провів своє дитинство, юність та шкільні роки. Після закінчення школи навчався в Стрийському професійно - технічному училищі, відслужив в армії. У 2010 році пішов працювати в Жидачівський районний відділ ГУМВС України у Львівській області.

На початок повномасштабного військового російського вторгнення Володимир вже мав бойовий досвід: воював на сході України у 2014–2016 роках.

У березні 2022 року в складі 10 окремої гірсько - штурмової бригади став на захист України від російського ворога. Обірвалось молоде життя відважного Воїна, сержанта Володимира ІВАНИКА 03.12.2023 року під час виконання бойового завдання біля населеного пункту Хромове Бахмутського району Донецької області.

МАСІН МИКОЛА МИКОЛАЙОВИЧ народився 15 серпня 1972 року в селі Монастирець Потім родина переїхала в с.Володимирці, де Микола ріс і навчався у місцевій школі. У Жидачівському професійно-технічному училищі здобув фах тракториста-механіка. Одружився, виховував трьох дітей. Жив із родиною на Івано-Франківщині – в селі Довгий Войнилів.

З 2018 року воював в ООС на Донбасі. Під час повномасштабної війни Микола знову вирушив на фронт. Воював у складі Збройних Сил України. Під Бахмут поїхав у лавах 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Загинув Микола МАСІН 4 березня 2023 року в бою біля села Білогорівка на Донеччині. Поховали Захисника в селі Довгий Войнилів Івано-Франківської області.

 

Рідні, друзі, односельчани, керівництво громади та старостинського округу, духовенство, депутати, учні та педагоги, представники першого відділу Стрийського РТЦК та СП (м. Жидачів), жителі громади чисельно зібрались, щоб віддати шану і засвідчити велику вдячність Героям за відданість Україні, за жертовну. самовіддану боротьбу з російським окупантом..

Настоятель храму о.Петро освятив меморіальні знаки пам’яті та провів поминальну панахиду за Воїнами.

Молитва усіх присутніх за душі полеглих Героїв полетіла в небо…

Звучало багато скорботних і теплих слів про Героїв, які поклали душу і тіло за Україну, за наше вільне майбутнє на своїй землі. 

Звертаючись зі словами глибокої подяки та шани до рідних Воїнів голова громади Василь ВІТЕР зазначив: «Найвища ціна нашої свободи - життя відважних, свідомих і патріотичних Захисників. Це їхня жертовна офіра в українську Перемогу.  Схиляємо доземно голови перед нашими героїчними земляками, Володимиром та Миколою, та дякуємо за безстрашність, мужність, за гідність та жертовний чин. Дякуємо рідним і близьким за вірних синів України, які до останнього боронили свою країну, свій народ. усіх нас. Справжні патріоти і Герої - назавжди в нашій памʼяті і молитвах!»

Слова підтримки та вдячності висловив також директор школи Петро Кунда.

Біль, смуток, сльози краяли серця і душі всіх присутніх на урочистому мітингу - реквіємі від слів спогадів сестер Захисників.

Сестра Володимира ІВАНИКА Наталія Євгенівна поділилась своїм болем, який огортає серце щодня, бо немає найріднішої людини, доброго, щирого, турботливого, завжди усміхненого брата, за якого тепер може тільки молитися. Теплі слова про свого мужнього, хороброго брата звучали і від сестри Миколи МАСІНА Ірини Вікторівни. Він був люблячим сином, братом, чоловіком, сильно любив і дбав про своїх трьох донечок. Не витримало серце матері розлуки з сином і через чотири місяці після загибелі рідні назавжди попрощались і з нею…

Невимовний біль втрати найрідніших неможливо загоїти, немає таких слів, які б змогли це зробити. Та наш святий обовʼязок – завжди пам’ятати цю велику жертву та якою ціною ми здобуваємо перемогу. Мужні Герої вічно житимуть у наших серцях ...

Зворушливо звучали та зачепили серце кожного пісні «Ой у лузі червона калина», «Батько наш Бандера», «Коли ми вмирали» у виконанні чоловічого камерного хору «Боян Дрогобицький» під керівництвом Володимира Осташа, які своїм співом вшанували пам'ять наших Героїв.

Завершили урочистий мітинг – реквієм виконанням Державного Гімну України.

Відтепер освітянську родину Володимирцівської школи зустрічатимуть і проводжатимуть їхні мужні випускники, а діти знатимуть і шануватимуть тих, хто віддав життя за їх щасливе майбутнє у вільній Україні.

Герої не вмирають! Вони стають нашою честю, славою і гордістю!

Полеглі Воїни з неба продовжують охороняти рідну землю. І ми перед ними у вічному боргу.

Світла пам'ять і шана нашим Захисникам ВОЛОДИМИРУ ІВАНИКУ і МИКОЛІ МАСІНУ!

Слава Україні! Слава її Героям!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень