Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Ніколи не згасне у наших серцях пам’ять про мужнього Героя ІВАНА ШЕМЕНЄВА, який віддав життя за Україну

Дата: 20.12.2023 16:40
Кількість переглядів: 1386

Фото без опису

Пам'ять...Вона нетлінна й вічна.. Допоки ми живі - житиме пам'ять про наших Героїв, вірних синів і дочок України, що героїчно боронили нашу землю від клятого російського окупанта.

 Серед них – молодий Герой, наш земляк, молодший сержант, старший стрілець десантно-штурмового відділення ШЕМЕНЄВ ІВАН ВАСИЛЬОВИЧ, який загинув 22.09.2023 року в тяжкому бою з російським ворогом на Донецькому напрямку. Поховали Воїна 27 вересня 2023 року в селі Підгірці Стрийської громади, де він проживав після одруження. Без батька залишився чотирирічний син

    Сьогодні, 20 грудня 2023 року, в Володимирцях, рідному селі Захисника, урочисто відкрили меморіальну дошку пам’яті Героя на фасаді Володимирцівського КЗЗСО І-ІІ ст., де він навчався.

На урочистий мітинг - реквієм з нагоди відкриття меморіальної дошки, засвідчити свою вдячність та шану безстрашному Воїну, вклонитись його жертовності та відданості Україні, зібрались рідні, друзі, односельчани, духовенство, керівництво громади і старостинського округу, однокласники, педагогічний колектив та учні навчального закладу.

У хвилині мовчання всі присутні низько схилили голови перед подвигом Героя ІВАНА ШЕМЕНЄВА та всіх загиблих Захисників України.

Настоятель місцевого храму о.Петро освятив меморіальний знак та провів поминальний молебень. Присутні запалили лампадки та поклали квіти до меморіальної дошки, яка стала безсмертним символом пам'яті Героя.

Слова вдячності, шани, скорботи та стійкості рідним Захисника висловив голова громади Василь Вітер: «На жаль, у цій страшній війні з нашим одвічним московським ворогом ми втрачаємо кращих синів та дочок України. Та ми обов’язково вистоїмо і Переможемо російську нечисть, заради пам’яті тих, хто героїчно боровся за нашу свободу, наше вільне майбутнє. Уся громада схиляє голови перед нашим Героєм, ІВАНОМ ШЕМЕНЄВИМ, відданим сином своєї землі та його близькими. Його героїчний чин, жертовність, мужність, відвага та стійкість, його подвиг у наших серцях назавжди! Ніколи не забудемо своїх Героїв, бо завдяки їм була і буде Україна!»

Слова підтримки, шани та вдячності Захиснику пролунали також від директора освітнього закладу Петра Кунди.

 Словами - спогадами про Воїна поділилась вчителька школи, тітка Захисника: «Страх за своє життя, страх перед ворогом зникає перед страхом за життя своїх рідних», - так відповів їй ІВАН  на запитання чи йому не страшно воювати.

Біль, смуток краяли серця і душі всіх присутніх на урочистому мітингу - реквіємі ….

Кожен з нас пам’ятатиме цю найвищу ціну – життя, яку заплатив безстрашний Герой, ІВАН ШЕМЕНЄВ, щоб ми могли жити в мирній, вільній Україні.

Герої не вмирають!

Слава Україні! Слава її Героям!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень