A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Відбулося чергове засідання осередку фахівців психологічної служби Журавненської громади

Дата: 10.11.2023 17:44
Кількість переглядів: 36

Фото без опису

Напередодні Всесвітнього дня доброти та Дня толерантності, у кабінеті практичного психолога Журавнівського комунального закладу загальної середньої освіти школи-ліцею Галини Рібун,  відбулося чергове засідання осередку фахівців психологічної служби Журавненської громади.

Голова психологічної служби пані Галина наголосила, що роль та значення системної діяльності психологічної служби в освіті, особливо у кризовий для дітей, батьків/опікунів, педагогів час, важко переоцінити. Основними завданнями, які є на часі перед усіма практичними психологами освітніх закладів нашої громади - є надати фахову допомогу, мотивувати до навчання, до праці та надихнути на плани і мрії усіх учасників освітнього простору.

За участю головного спеціаліста відділу освіти, культури, молоді, спорту, туризму та охорони культурної спадщини Журавненської селищної ради  Вікторії Савків розглядалися питання роботи в умовах війни та вплив війни на розвиток дітей дошкільного та шкільного віку. Учасниками засідання розглядалися способи збереження ментального здоров'я учнів та надання психосоціальної підтримки батькам/опікунам та педагогам.

 Нашим дітям життєво необхідне психологічне розвантаження у період війни, вони потребують особливого піклування, адже відчувають тривогу, паніку та страх дорослих. Постійний стрес,  який не знаходить виходу, може призвести до вкрай небажаних наслідків:

  • втрати контролю,
  • вибухів гніву,
  • нападів страху,
  • серйозних психологічних розладів.

 Тому, вкрай необхідно  надавати допомогу у формуванні навичок стресостійкості та вмінь зниження тривоги і психоемоційного напруження, спричинених надскладним для держави періодом протистояння країні-агресору.

Одним із важливих напрямків роботи є просвітницька діяльність у сфері популяризації ненасильницької моделі поведінки і дорослих, і дітей, поважного ставлення один до одного, проявів добросердечності, милосердя та емпатії у побуті, у професійній діяльності, у навчанні, у соціумі. Саме це є суперресурсними засобами прояву справжнього патріотизму, методами реальної допомоги у наближенні мирного часу та відновленні сильної держави.

І на завершення. Тільки завдяки спільній роботі практичних психологів, що виконують свої функції у закладах освіти, стане можливим повне виконання завдань  діяльності психологічної служби, що зазначені у Положенні про психологічну службу системи освіти України та інших нормативних документах.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень