A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Участь у трьохденному тренінгу для спеціалістів територіальних громад Львівщини, які здійснюють/здійснюватимуть соціальне супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу

Дата: 27.10.2023 12:48
Кількість переглядів: 34

Фото без опису

У Пустомитівській громаді протягом трьох днів 23 - 25 жовтня проходив тренінг для спеціалістів територіальних громад Львівщини щодо створення та забезпечення діяльності сімейних форм влаштування дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Участь у тренінгу взяв фахівець з соціальної роботи відділення соціальної допомоги для сім’ї, дітей та молоді КУ «Центр надання соціальних послуг Журавненської селищної ради» Микола Фастнахт.

Серед питань тренінгу - сімейні форми виховання, створення та функціонування патронату на території громад, створення та забезпечення діяльності прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Учасники тренінгу мали можливість почути корисні поради, як теоретичні так і практичні, від директора Львівського обласного центру соціальних служб Ярослава Бордіяна та заступниці міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяни Голдун.

Обговорювали проблемні моменти щодо впровадження послуги патронату в громадах, пошук ефективних шляхів проведення інформаційної кампанії, можливості поширення позитивного досвіду функціонування сімей патронатних вихователів ( станом на сьогодні їх у Львівській області - 12).

Своїм  досвідом щодо функціонування патронату в громаді з учасниками тренінгу поділився Микола Фастнахт, адже в Журавненській територіальній громаді вже 3 роки надають тимчасовий притулок дітям, які не можуть виховуватись у біологічних сім'ях, патронатні вихователі.

За підсумками обговорення в учасників сформувалась чітка позиція щодо необхідності подальшого впровадження послуги патронату у громаді задля забезпечення права кожної дитини виховуватись у сім'ї.

Цих три дні були інформативні, дискусійні, багаті на  цікаві практичні завдання та інтерактивні вправи.

Отримані знання стануть корисними для забезпечення якісного супроводження.

Вдячні Пустомитівський громаді за організацію заходу, СОС Дитячі Містечка Україна (Львів) за фінансову підтримку, Partnership for Every Child / Кожній дитині за методичну підтримку заходу.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень