Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Меморіальну дошку на честь загиблого Героя ІГОРЯ БАБІНЧУКА відкрили в с.Володимирці Журавненської громади

Дата: 03.10.2023 20:55
Кількість переглядів: 447

Фото без опису

Герої України завжди житимуть у наших серцях!

02 жовтня 2023 року на фасаді Володимирцівського КЗЗСО І-ІІ ст. урочисто відкрили меморіальну дошку новітньому Герою, Захиснику України, БАБІНЧУКУ ІГОРЮ ВАСИЛЬОВИЧУ.

Рідні, друзі, односельчани, керівництво громади і старостинського округу, духовенство, депутати, учні та педагоги, представники першого відділу Стрийського РТЦК та СП (м. Жидачів), жителі громади чисельно зібрались, щоб засвідчити свою вдячність та шану безстрашному Воїну, вклонитись його жертовності та відданості Україні. У хвилині мовчання всі присутні низько схилили голови перед подвигом Героя Ігоря Бабінчука та всіх загиблих Захисників України.

Почесне право відкрити меморіальну дошку надали матері загиблого Героя.

Настоятель храму о.Петро освятив меморіальний знак та провів поминальний молебень. Присутні запалили лампадки та поклали квіти до меморіальної дошки, яка стала безсмертним символом пам'яті Героя. 

 БАБІНЧУК ІГОР ВАСИЛЬОВИЧ народився 13 квітня 1992 р. в селі Вістова Калуського району Івано-Франківської області. З 2004 року проживав в с.Володимирці, закінчив 9 класів Володимирцівської ЗОШ, вступив в Коломийський коледж і здобув спеціальність слюсаря автотранспорту. Після строкової служби в армії працював в м. Стрий на заводі LEONI.

Початок повномасштабного вторгнення рф на територію України застав Ігоря за кордоном, де він на той час працював. Не роздумуючи, Ігор повернувся додому і добровільно пішов захищати нашу землю від російського загарбника. Служив на передовій заступником командира 1 механізованого взводу 2 механізованої роти 1 механізованого батальйону однієї з військових частин. За час служби отримав 8 нагород і подяк, медаль за активну громадську позицію та патріотизм, особисту мужність під час захисту Державного Суверенітету.

Загинув Ігор БАБІНЧУК 12 серпня 2023 року в тяжкому бою з окупантами на Запорізькому напрямку.

Мужній Воїн поклав душу і тіло за Україну, за кожного з нас, за наше вільне майбутнє на своїй землі.

Звучало багато скорботних і теплих слів на адресу Героя, який віднині щодня зустрічатиме всіх біля входу у навчальний заклад.

Слова глибокої подяки та шани матері за сина - патріота висловив голова Журавненської селищної ради Василь Вітер: «Ми низько схиляємо голови перед героїзмом та самопожертвою нашого Героя, перед Вами, перед усіма рідними, розуміємо, що цей невимовний біль втрати нічим не загоїти, але наш святий обовʼязок – пам’ятати цю велику жертву та якою ціною ми здобуваємо перемогу. У цій страшній війні з нашим одвічним московським ворогом гинуть кращі. Та ворог буде знищений і відповість за забрані життя наших синів та дочок. Ми обов’язково вистоїмо і Переможемо російську нечисть, заради правди, заради пам’яті тих, хто загинув  в боротьбі за Україну. Пам'ятаймо своїх Героїв, бо завдяки їм була і буде Україна!»  Слова підтримки та вдячності висловив також директор школи Петро Кунда.

Біль, смуток, сльози краяли серця і душі всіх присутніх на урочистому мітингу - реквіємі від слів спогадів матері та сестри Захисника.

Герої не вмирають! Вони стають нашою честю, славою і гордістю!

Світла пам'ять і шана нашому Захиснику Ігорю БАБІНЧУКУ!

Слава Україні! Слава її Героям!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень