A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

До 100,5 тис. грн можуть отримати працедавці за облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю

Дата: 02.10.2023 13:16
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

Згідно з постановою КМУ від 22.08.2023 р. № 893 «Деякі питання надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю» працедавцям відшкодовуватимуться витрати на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю:

-   І групи у розмірі до 100,5 тис. грн (15 мінімальних зарплат);

-   ІІ групи – до 67 тис. грн (10 мінімальних зарплат).

«Програма поширюється на працедавців, які з 29 серпня поточного року працевлаштували застраховану людину з інвалідністю І або ІІ групи», – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, компенсуватися будуть витрати на придбання допоміжних засобів для облаштування робочого місця для особи з інвалідністю. А це – меблі (крісла з регульованими або фіксованими сидіннями, поручні та бруси, розсувні двері, засоби для їх відчинення або зачинення, протиковзні та тактильні матеріали для підлог і сходів); транспортери для піднімання сходами з електроприводом; допоміжні засоби для позиціонування курсора та тактильних комп’ютерних дисплеїв; брайлівські клавіатури і портативні пристрої; підйомні платформи для робочих місць; допоміжні засоби для відтворення звуку та для забезпечення здатності чути і бачити.

Для отримання коштів працедавцю необхідно впродовж 90 календарних днів з дня працевлаштування особи з інвалідністю подати до підрозділів Львівської обласної служби зайнятості у паперовій або електронній формі заяву про надання компенсації та копії документів, які підтверджують її прийом на роботу та придбання працедавцем допоміжних засобів для облаштування для неї робочого місця.

Рішення про надання або відмову в наданні компенсації приймає обласний центр зайнятості упродовж 10 робочих днів з дня отримання документів, що оформляється відповідним наказом. Кошти на рахунок заявника перечислюються упродовж п’яти робочих днів з дня прийняття рішення про надання компенсації. Деталі програми –  http://surl.li/kqhrn.

Консультації з цього питання надаються за телефоном «гарячої лінії» +380966825183, на офіційному телеграм-каналі Львівської обласної служби зайнятості @DCZ_Lviv (https://t.me/DCZ_Lviv) або у підрозділах ЛОЦЗ (адреси – http://surl.li/jpvpt).

Львівський  обласний  центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень