A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Увага! Публічні консультації: “Удосконалення механізму отримання громадянами України компенсації за житло, пошкоджене та знищене внаслідок збройної агресії росії проти України”

Дата: 29.09.2023 09:47
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

Голова комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк у партнерстві з ГО ‘‘Інститут Республіка’’ запрошують до публічних консультацій громадян, юридичних осіб, чиє житло було пошкоджене, або знищене внаслідок збройної агресії росії проти України. А також народних депутатів, представників міністерств, надавачів послуг, які залучені до механізму компенсацій, представників громадських організацій та інших спеціалістів та експертів з питань даної теми.

Мета: зібрати факти та думки на тему компенсації за пошкоджене/знищене майно від усіх учасників процесу. Особливу увагу звертаємо на типові недоліки, які зустрічаються найчастіше, та на пропозиції щодо шляхів їх подолання. На основі отриманих даних формуємо загальні рекомендації щодо покращення механізму виплати компенсацій.   

 

Консультаційний документ з детальним описом ПК ви можете переглянути за лінком.

Коли відбудуться публічні консультації?

ПК за напрямом “Схід”:

Дата: ПК запланована на 6 жовтня 2023 року.

Час: з 10:00 до 12:30. 

Зазначимо, що захід розрахований на учасників, які представляють східні та центральні області України: Донецька, Луганська, Харківська, Дніпропетровська, Полтавська, Кіровоградська, Черкаська, Вінницька. 

Як зареєструватися?

Зареєструватися можна за лінком.

Людей, які не мають змоги долучитися до ПК, запрошуємо внести свої зауваження та побажання, заповнивши онлайн-анкету за посиланням.

 

Третя ПК - напрямок "Південь":

Дата: ПК запланована на 13 жовтня 2023 року.

Час: з 10:00 до 12:30. 

Зазначимо, що захід розрахований на учасників, які представляють південні області України та АР Крим: АР Крим, Запорізька, Херсонська, Миколаївська, Одеська. 

Як зареєструватися?

Зареєструватися можна за лінком.

Людей, які не мають змоги долучитися до ПК, запрошуємо внести свої зауваження та побажання, заповнивши онлайн-анкету за посиланням.

 

Окрім того, на публічні консультації запрошуються:

- представники профільних міністерств;

- народні депутати мажоритарники;

- голови та депутати громад;

- люди, що втратили житло або чиє житло було пошкоджено, в тому числі ті, які за свої кошти вже відбудували частину або повністю, а також ті люди, чиє житло зазнало ушкоджень і знаходиться на тимчасово окупованій території; 

- спадкоємці людей, які втратили житло;

- представників, які є законними представниками дітей-сиріт, людей похилого віку, людей, чиє житло зазнало ураження;

- представники комісій, які приймають рішення про надання/відмову в наданні компенсації за знищені об'єкти нерухомого майна - люди, які приходять до пошкодженого житла;

- незалежні українські та міжнародні експерти;

- профільні ГО;

- технічні інвентаризатори;

- оцінювачі майна;

- представники ГО, які входять і які не входять до комісій, але цікавляться роботою комісій і знаються на проблематиці;

- представники Фонду держмайна;

- судді;

- нотаріуси;

- представники “Укрпошти”

та інші громадяни та юридичні особи, які цікавляться питанням компенсації.

 

Формат публічних консультацій.

Публічні консультації складаються із трьох подій і відбудуться у форматі онлайн-обговорення на платформі Zoom. Під час подій присутні учасники будуть працювати у робочих групах і зможуть висловити свої пропозиції щодо поліпшення механізму компенсації за пошкоджене чи знищене майно.

Разом із тим, до публічних консультацій можна буде долучитись, заповнивши електронну анкету. Таким чином люди, які не долучаться до консультацій на платформі Zoom, зможуть висловити свої пропозиції та ідеї.

Результат публічних консультацій.

На основі пропозицій громадян будуть внесені зміни до Закону України № 2923-IX Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України. Разом з цим, напрацювання будуть передані відповідним державним органам з метою удосконалення своїх нормативно-правових актів. Пошук агентів змін в регіонах.

 

За додатковою інформацією звертайтеся:

+380961724018,

Інна Душка, організаторка заходів Інституту “Республіка”

 

Довідка. Публічні консультації відбуваються в рамках проєкту «Парламент та громадяни: відкритий діалог у період війни» реалізується громадською організацією «Інститут Республіка» в межах Програми USAID «РАДА: наступне покоління», що виконується ГО «Інтерньюз Україна».

Примітка. Місія «Активної Громади»: досягнути добробуту через демократичний розвиток громад України. Мета на 2025 рік: активізувати та залучити щонайменше 1% громадян до участі у прийнятті рішень та просуванні реформ в Україні на системній основі для добробуту в громадах України. Ініціатива створена в межах діяльності Інституту «Республіка». Ми працюємо задля підвищення свідомої активності громадян.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень