Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Урочисте відкриття меморіальної пам’ятної дошки в с.Сулятичі

Дата: 25.08.2023 10:25
Кількість переглядів: 884

Фото без опису

24 серпня 2023 року, в День Незалежності України, на фасаді Сулятицького КЗЗСО І-ІІІ ст. урочисто відкрили меморіальну дошку загиблим Героям - односельчанам ЛУГОВОМУ Миколі Богдановичу та ХАРИКУ Роману Івановичу. 

Микола ЛУГОВИЙ,1980 року народження, уродженець с. Сулятичі загинув 16 січня 2023 року в боях з російським ворогом у районі населеного пункту Бахмут. 

Роман ХАРИК, 1976 року народження, загинув 28 березня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі населеного пункту Богданівка Донецької області.

Мужні Захисники, віддані сини України мужньо стали на захист України і віддали найцінніше - своє життя за нашу свободу, наше вільне майбутнє. Ми у вічному боргу перед нашими Героями, перед їх сім’ями та родинами.

На урочистий мітинг - реквієм з нагоди відкриття меморіальної дошки безстрашним Воїнам, зібрались рідні, друзі, односельчани, керівництво громади і старостинського округу, депутати, однокласники, працівники та учні школи.

Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті Героїв-земляків та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за незалежність, територіальну цілісність та волю України.

Почесне право відкрити меморіальну дошку надали рідним Захисників.  

Парох о. Іван Радевич освятив пам'ятний знак  та звернувся з проникливим словом до всіх присутніх.

Запалили лампадки пам’яті, поклали квіти до меморіальної дошки….

Слова вдячності, скорботи та шани висловив сім’ям Захисників голова Журавненської селищної ради Василь Вітер. «Страшна  та гірка ціна свободи, яку сьогодні платять українці, боронячи рідну землю від проклятих московитів. Ви втратили найрідніших людей і неможливо знайти слова, щоб загоїти Ваш невимовний біль.  Ми ніколи не забудемо жертовність і подвиг наших Героїв, вони житимуть в серцях кожного з нас.  Ми мусимо вистояти і Перемогти ненависних ворогів, заради правди, заради пам’яті тих, хто поклав душу і тіло в боротьбі за Україну».

Слова подяки та шани Захисникам звучали також від депутата Журавненської селищної ради Мирона Яворського. Він подякував односельчанину та близькому другу Воїнів Мирону Ольшанецькому, який став меценатом встановлення меморіальної дошки.

Лунав зворушливий спів церковного хору під керівництвом матері загиблого воїна Романа ХАРИКА Галини Миколаївни, щирі слова вдячності від вчителів та учнів школи…

Того ж дня делегація поклала квіти та запалила лампадки до могил загиблих Героїв.

Сумуємо… Пам’ятаємо…

Світла пам'ять і шана нашим Захисникам!

Слава Україні!

Героям Слава!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень