Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

22 червня - День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

Дата: 22.06.2023 12:31
Кількість переглядів: 101

Фото без опису

Щороку 22 червня українці відзначають День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Саме в цей день у 1941 році розпочалась нова фаза Другої світової війни на території Радянського Союзу. 

Наша держава зазнала найбільших втрат за роки Другої світової війни. Порівняння проводиться не тільки з тодішніми радянськими республіками, але й з усіма країнами-учасницями військових дій. Історики стверджують що війна забрала життя 5 мільйонів українських військових та 5 мільйонів мирних жителів.  Це - майже чверть усього тогочасного населення України.  Мільйони людей втратили свої домівки, знищені були цілі міста та села.

Під час німецько-радянської війни українці відчули на собі надзвичайно великий тиск з боку двох тоталітарних систем: нацистської та комуністичної. Українці зазнавали переслідувань як від одних, так і від інших. Жорстокість комуністичної влади була не меншою від фашистської: масово розстрілювалися політичні в’язні, мирне населення назавжди вивозилося у заслання. Тому День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни – це не тільки скорбота за тими людьми, які постраждали від рук нацистів. Вшановуються також і ті, хто втратив життя та свободу внаслідок репресій з боку тоталітарного режиму Радянського Союзу.

Сьогодні нам доводиться знову битися з ненависними рашистськими загарбниками за свою землю та свободу. Наші мужні Захисники та Захисниці, ціною власного життя, женуть окупантів з української землі. І ми обов’язково вистоїмо і переможемо і в цій війні!

Світла пам’ять і вічна шана кожному, хто загинув на полі бою!

Слава Україні! Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень