A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

До порядку надання грантів на розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства внесли зміни: детальніше

Дата: 01.06.2023 22:21
Кількість переглядів: 29

Фото без опису

Уряд затвердив зміни до Порядку надання грантів на розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства і створення або розвитку тепличного господарства.

Згідно з внесеними змінами, розширили перелік культур, які можуть бути вирощені за рахунок грантів для садівництва, ягідництва та виноградарства. До цього переліку додали шипшину і мигдаль. Гранти для вирощування шипшини доступні у всіх областях, а мигдалю – виключно в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Закарпатській, Кіровоградській та Донецькій областях.

Також внесли зміни щодо розгляду  заявок, зокрема не розглядаються заяви:

  1. без підписаного розробником проекту висадки насаджень;
  2. подані без сканованої копії проекту будівництва модульної теплиці з кошторисною документацією (відповідно до типового проекту), підписаної особою, яка його розробила;
  3. з перевищенням заявленої суми компенсації на гектар насаджень, а по теплицях - передбаченої пунктом 4 Порядку;
  4. які не містять відомості щодо зобов’язання створити певну кількість нових робочих місць відповідно до вимог, передбачених пунктом 4 Порядку;
  5. з розробленим на дату подачі заяви проектом висадки насаджень чи проектом модульної теплиці на тимчасово окупованій території України або на територіях, включених до переліку територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), затвердженого Мінреінтеграції;
  6. у разі неможливості підтвердити право власності на землі та/або користування землями, відповідно до вимог, визначених абзацом четвертим пункту 5 Порядку.

Нова постанова затвердила перелік нормативно-правових документів, необхідних для підтвердження одержувачем гранту створення нових робочих місць. Цими документами є копія поданого до органів ДПС податкового розрахунку, що містить інформацію про суми доходу, нарахованого (сплаченого) фізичними особами, а також суми утриманого з них податку та єдиного внеску за останні звітні періоди.

Також визначили виключний перелік податків та зборів, які будуть враховуватись для моніторингу та фіксації повернення суб'єктом господарювання використаних бюджетних коштів. Ці податки та збори включають єдиний соціальний внесок на загальнообов'язкове державне страхування, податок на прибуток, податок на доходи фізичних осіб, податок на додану вартість, єдиний податок та земельний податок.

«Від початку дії грантової підтримки Львівщина отримала погодження на отримання гранту по 10 заявках на суму майже 50 млн. грн., з яких 78,3% коштів вже отримали аграрії та використали для реалізації проєктів. Завдяки цій грантовій підтримці будуть створені 175,3 га нових насаджень та понад 1400 додаткових робочих місць. Внесені зміни до постанови гарантують чіткий облік і прозорість ведення бізнесу відповідно до чинного законодавства, своєчасну сплату платежів до бюджету та відповідний контроль з боку держави щодо використання бюджетних коштів», - розповіла, директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

Ознайомитись з постановою КМУ про внесення змін можна за посиланням: http://surl.li/hhmjj

Львівська ОВА 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень