A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Чорнобиль. Наш довічний біль…

Дата: 26.04.2023 12:25
Кількість переглядів: 105

Фото без опису

Сьогодні минає 37 років з моменту найбільшої в історії людства техногенної катастрофи – аварії на Чорнобильській АЕС, яка є болем для всієї України. Ця трагедія не має минулого часу. Ядерна стихія забрала тисячі людських життів, опалила долі мільйонів українців, породила величезну кількість проблем, які  з плином часу нікуди не зникають.

Лише завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення. Це був оскаженілий мирний атом, невидимий, жорстокий ворог, з яким ніхто не знав, як боротися, від якого нічим було захиститися.

Ми в неоплатному боргу перед героями-ліквідаторами, пожежниками, військовослужбовцями. які в перші години й хвилини після аварії на Чорнобильській АЕС, вступили в майже безнадійний двобій із вогнем та жертовно зупинили ядерну стихію Чорнобиля. Схиляємо голови в пошані перед героями, які віддали своє життя та здоров’я, захистивши теперішні й прийдешні покоління від радіаційного лиха.. Їх подвиг – безсмертний!

Рятувальники, захисники та ліквідатори - справжній приклад патріотизму, мужності та самопожертви.

У 2022 році російський агресор знову створив загрозу повторення Чорнобильської трагедії, окупувавши станцію, захопивши в заручники працівників ЧАЕС. Та завдяки героїчним та самовідданим діям наших воїнів та атомників, прикладом для яких були мужні ліквідатори Чорнобильської аварії, вдалося уникнути нової ядерно катастрофи.

Щиро дякуємо усім, хто захистив і рятує нас і сьогодні від ядерного пекла, усвідомлюючи небезпеку, жертвуючи своїм життям.. Подвиг цих людей назавжди залишиться у пам’яті українського народу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень