A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Розпочато прийом заявок на включення до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва

Дата: 21.04.2023 19:45
Кількість переглядів: 57

Фото без опису

З квітня розпочали прийом заяв щодо включення виробників до Державного реєстру суб’єктів насінництва та розсадництва.в Міністерстві аграрної політики та продовольства України.

Як інформують у дкпартаменті АПР Львівської ОДА, юридичні особи та фізичні особи-підприємці Львівщини, що мають наміри виробляти високорепродукційне насіння і садивний матеріал у 2023 році для подальшої реалізації, можуть подавати заяви на включення їх до Реєстру за умови додержання майнових прав інтелектуальної власності на відповідні сорти рослин.

«Попит на придбання сертифікованого насіння сільськогосподарських культур та саджанців в області зростає, оскільки  аграріям впродовж трьох років коштами обласного бюджету відшкодовується до 50% вартості сертифікованого високорепродукційного насіння за програмою підтримки розвитку сільського господарства Львівщини. Поряд з тим, проектами грантової підтримки по садівництву і ягідництву фінансова допомога для суб’єктів господарювання надається за умови придбання та висадки тільки сертифікованих саджанців, внесених до Реєстру сортів рослин», - розповідає Тетяна Гетьман, директорка департаменту АПР.

В Державному реєстрі суб’єктів насінництва та розсадництва щороку реєструється близько 10 суб’єктів Львівщини, які постійно оновлюють сорти культур, вирощують їх на своїх угіддях та проводять сертифікацію вирощеного врожаю. В умовах впровадження інтенсивних технологій вирощування сільськогосподарських культур, в тому числі багаторічних насаджень все більше виробників віддають перевагу придбанню сертифікованих високоврожайних сортів насіння і садивного матеріалу, які дають вищу врожайність, стійкіші до хвороб.

Прийом заяв здійснюється за адресою: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 24, Мінагрополітики або на електронну адресу: ua_seeds@ukr.net (на період воєнного стану).

У разі додаткових питань звертатись до контактної особи: Шутенко Таїса Олександрівна тел.: 044-363-08-45, e-mail: t.shutenko@minagro.gov.ua 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень