A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Реабілітація дітей з інвалідністю у 2023 році

Дата: 22.03.2023 21:58
Кількість переглядів: 74

Управління соціального захисту населення Стрийської РВА повідомляє, що з 2019 року, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 березня 2019 р. № 309, запроваджено новий механізм забезпечення реабілітації дітей з інвалідністю за принципом «гроші ходять за людиною».

Це надає можливість забезпечити заходами з реабілітації дітей з інвалідністю не лише внаслідок дитячого церебрального паралічу, а також з іншими захворюваннями, та дає можливість забезпечити адресність, прозорість та підвищити якість надання реабілітаційних послуг.

Цьогоріч управлінню на виконання цієї програми кошторисними призначеннями передбачено кошти в сумі 1 494 000 грн.

Ці кошти будуть спрямовані на відшкодування вартості реабілітаційних заходів для дітей закладам охорони здоров’я будь-якої форми власності, які забезпечують медичне обслуговування населення на основі відповідної ліцензії.

Перелік базових реабілітаційних заходів та їх вартість реабілітаційною установою визначається для кожної дитини індивідуально, проте не може бути більшою ніж 16 тис. гривень (гранична вартість для дитини, яка за більшістю основних категорій життєдіяльності має обмеження I та II ступеня) – 25 тис. гривень (обмеження III ступеня ).

Для забезпечення дитини реабілітаційними заходами один із батьків дитини чи її законний представник подає до управління соціального захисту населення заяву про направлення дитини до реабілітаційної установи із зазначенням про вибрану реабілітаційну установу та наступні документи:

🖊медичне заключення лікувально-консультативної комісії (для дітей з інвалідністю) про встановлення інвалідності - копію;

🖊 індивідуальну програму реабілітації, видану медико-соціальною експертною комісією, лікувально-консультативною комісією (для дітей з інвалідністю) - копію;

🖊 виписку з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого (форма №027/о);

🖊 свідоцтво про народження (для дітей до 14 років) - копію;

🖊паспорт громадянина України (для дітей від 14 років) – копію;

🖊ідентифікаційний код дитини - копію;

🖊 посвідчення отримувача державної соціальної допомоги - копію;

🖊 паспорт та ідентифікаційний код одного з батьків або законного представника дитини з інвалідністю – копію.

Першочергово реабілітаційні послуги надаються відповідно до поданих заяв дітям, які не були забезпечені ними в попередньому бюджетному році внаслідок відсутності бюджетних коштів або у зв’язку з довготривалою хворобою дитини.

Детальнішу інформацію можна отримати за телефоном 03245-52022.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень