A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Уряд запустив єдиний онлайн-майданчик для допомоги українцям постраждалим внаслідок війни

Дата: 22.03.2023 21:56
Кількість переглядів: 149

15 березня Офіс Віцепрем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Апарат Урядової Уповноваженої з питань гендерної політики презентували новий онлайн-майданчик — Платформу допомоги врятованим. Це перша в Україні онлайн-платформа, де зібрана повна інформація про всі ключові сервіси допомоги постраждалим внаслідок війни. Завдяки платформі громадяни зможуть простіше і швидше зв'язатися з потрібним сервісом. 

Платформа допомоги врятованим розташована за вебадресою www.help-platform.in.ua . Також перейти на неї можна просканувавши QR-код.

Наразі на платформі зібрані всі ключові служби, що надають українцям психологічну, юридичну та соціальну допомогу. Крім того, на сайті є буклети та інформаційні матеріали, щоб допомогти громадянам розпізнати негативні наслідки насильства та вчасно впоратися з ними. 

Платформа розрахована не лише на постраждалих, а також і на фахівців, які надають їм допомогу. На сайті вже розміщенні рекомендації та посібники по роботі з потерпілими згідно з найкращими міжнародними стандартами.  

Усі ініціативи, розміщені на платформі, покликані забезпечити підтримку українцям у будь-якому куточку країни, а також за її межами. Всі сервіси є перевіреними, конфіденційними та безоплатними. Водночас, представлений на платформі перелік не є вичерпним, а отже, інші сервіси та організації за бажанням можуть також  до нього приєднатися. 

В майбутньому онлайн-майданчик буде масштабуватися та удосконалюватися. У найближчих планах — додаткові розділи із сервісами, що працюють для розвитку та освіти дітей.  Платформа також надаватиме доступ до ініціатив, які допомагають українцям/кам знайти нову роботу, перекваліфікуватись та підвищити свій економічний потенціал. 

Крім того, платформа повинна стати ключовим майданчиком для інформування громадян, ЗМІ щодо наявних або нових ініціатив, проєктів в межах реагування держави на випадки насильства під час війни. 

Довідково: Платформа допомоги врятованим створена за ініціативи Офісу Віцепрем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, сприяння Урядової Уповноваженої з питань гендерної політики та підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

Джерело: Міністерство соціальної політики України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень