A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

З грудня 2022 року діятимуть зміни у порядку надання житлових субсидій

Дата: 30.11.2022 08:33
Кількість переглядів: 109

Займатися призначенням, нарахуванням і виплатою житлових субсидій будуть органи пенсійного фонду України.

У вересні – грудні 2022 року нарахування житлових субсидій проводять, як і раніше, органи соціального захисту населення, а виплачують відповідні кошти органи пенсійного фонду України.

Завдяки централізації фінансування виплат скорочують строк проходження коштів до одержувача.

До кінця листопада 2022 року органи соціального захисту населення продовжують приймати та опрацьовувати звернення громадян з питань призначення житлових субсидій.

Починаючи з 1 грудня 2022 року, призначення житлових субсидій, прийом громадян з цих питань здійснюватимуть органи пенсійного фонду України за екстериторіальним принципом, що дозволить забезпечити право людей на допомогу в умовах, коли вони вимушено змінили своє місце проживання.

З’явиться також можливість звернення громадян з питань надання житлових субсидій в електронній формі через веб-портал електронних послуг та мобільний додаток пенсійного фонду України.

З січня 2023 року весь процес щодо надання житлових субсидій теж здійснюватимуть органи пенсійного фонду України.

Крім того, залишиться можливість звернення громадян з питань надання житлових субсидій до уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади та посадових осіб центру надання адміністративних послуг, а також через портал Дія.

Таким чином, для громадян, які вже отримують житлову субсидію, нічого не зміниться. Змінюється лише орган, який надалі адмініструватиме надання житлових субсидій. Громадяни, як і раніше, отримуватимуть відповідні кошти на свій банківський рахунок або через поштове відділення.

За інформацією Стрийської РВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень