A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Сімейні фермерські господарства можуть одержувати мікрогранти на створення або розвиток власного бізнесу

Дата: 19.08.2022 19:00
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

Сімейні фермерські господарства (СФГ) тепер можуть брати участь у державній програмі «єРобота - Своя справа» і отримувати від 50 до 250 тис. грн грантової допомоги з державного бюджету.

За ініціативою департаменту агропромислового  розвитку Львівської ОВА відповідні зміни були внесені Урядом до Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу.

«Попередні умови Порядку передбачали надання грантів тільки на умовах працевлаштування найманих працівників, що фактично виключало сімейні ферми з програми «єРобота». Враховуючи те, що Львівська область є рекордсменом за кількістю сімейних ферм, наш департамент ініціював пропозиції змін щодо надання грантів СФГ за умови залучення до роботи у сімейному фермерському господарстві додаткових членів господарства. Вказані пропозиції прийняті Урядом та враховані в змінах до Порядку», – повідомила Тетяна Гетьман, директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА.   

У Львівській області активно триває процес трансформації селянських господарств у сімейні фермерські господарства. Загалом на Львівщині уже створили 73 сімейних фермерських господарств, в тому числі в галузі тваринництва 47. Тільки за цей рік в регіоні створили 11 нових таких господарств. 

У департаменті також повідомили, що окрім вищезазначених змін до постанови КМУ від 5 серпня № 903 до вищезазначеного Порядку внесли і низку інших змін, які спрямовані на спрощення умов для одержання грантів. Зокрема, розширили перелік напрямів витрат, на які можна використовувати гранти:

  • закупівлю ліцензійного програмного забезпечення;
  • закупівлю тварин; 
  • закупівлю товарів та послуг, пов'язаних з виробництвом продукції/наданням послуг; 
  • послуги маркетингу та реклами; 
  • орендну плату за обладнання; 
  • придбання концесії на здійснення господарської діяльності.

Крім того, уточнено умови подання заяв на отримання мікрогранту:

  • встановлено необхідну кількість балів для прийняття рішення про надання мікрогранту або про відмову у наданні мікрогранту; 
  • надано можливість отримувачу доопрацювати бізнес-план за результатами його розгляду з перенесенням дати повторного його розгляду у наступному періоді в межах встановленого кінцевого строку за результатами його доопрацювання.

Львівська ОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень