A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

МОЗ роз’яснює деякі особливості проходження МСЕК

Дата: 10.08.2022 11:24
Кількість переглядів: 161

Чому деякі органи соцзахисту вимагають проходити перекомісію, адже в постанові КМУ №390 вказано, що термін дії інвалідності продовжено на період воєнного стану?

МОЗ роз’яснює деякі особливості проходження МСЕК

На період дії воєнного стану суттєво спрощено процедуру встановлення та продовження інвалідності. Так, згідно з п. 3 постанови КМУ від 30.03.2022 р. №390 повторний огляд, строк якого припав на період дії воєнного стану в Україні, має бути проведений протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану за умови неможливості направлення.

Якщо особі з інвалідністю проводилася медико-соціальна експертиза, та прийнято рішення про зміну або не встановлення інвалідності чи відсотка втрати працездатності, то МСЕК і ЛКК мають інформувати органи соціального захисту населення на місцях, а саме: Пенсійний фонд України та Фонд соціального страхування України про прийняття такого рішення.

Якщо в зазначених вище органах немає інформації про прийняття рішення МСЕК/ЛКК щодо зміни чи відмови у продовженні інвалідності, відсотка втрати працездатності повнолітнім особам і дітям, слід вважати, що відповідна інвалідність зазначеним особам продовжена до останнього числа шостого місяця після припинення або скасування періоду дії воєнного стану, якщо раніше не буде проведено повторний огляд.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень