A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Рятувальники провели позапланове профілактичне відпрацювання селища Журавно

Дата: 27.07.2022 12:00
Кількість переглядів: 141

Фото без опису

У літній період, коли температура повітря досягає 30 і більше градусів тепла, виникає надзвичайна пожежна небезпека в екосистемах. на сільськогосподарських угіддях, лісах, галявинах, придорожніх смугах, прибудинкових територіях тощо.

Не треба бути фахівцем, аби збагнути, наскільки загрозливим є збіг кількох факторів: відсутність дощу, сильний вітер, нескошений бур’ян. За таких умов навіть необережно викинутий у придорожні бур’яни сірник, недопалок чи скляна тара можуть стати причиною великого лиха. З сухої трави вогонь може перекинутися на сухостій, а потім охопити найближчі зелені насадження (парки, лісосмуги, ліси), господарські споруди (гаражі, сараї, прибудови, флігелі тощо).

27 липня представниками Стрийського районного відділення Головного управління ДСНС України у Львівській області спільно з заступником селищного голови Ярославом Ягніщаком проведено позапланове профілактичне відпрацювання з населенням селища Журавно.

Місцевим мешканцям вкотре нагадали і наголосили на дотриманні:

правил пожежної безпеки в побуті та екосистемах;

основних правил поведінки поблизу та на самих водних об'єктах;

першочергових дій при виявленні вибухонебезпечних предметів;

дій під час сигналу «повітряна тривога»;

заборону спалювання сухої рослинності.

Під час спілкування з людьми обговорили питання безпечного використання газових та електроприладів, основні причини виникнення пожеж у побуті, звернули увагу на неприпустимість залишення дітей вдома без нагляду.

Представники ДСНС розповіли про дії під час сигналу «повітряна тривога», чіткий алгоритм дій при виявленні вибухонебезпечних предметів, про заборону спалювання сухої рослинності, правила безпечної поведінки на воді, основні правила першої допомоги потопаючим, наголосили на важливості купання дітей у супроводі дорослих.

Охоплено інформаційно – роз’яснювальною роботою громадян, які відносяться до "групи ризику", а саме: багатодітні родини, особи похилого віку та одинокі.

Побували також представники ДСНС у Журавнівському КЗ ЗСО «Школа-ліцей», Народному домі, Журавненському споживчому товаристві Жидачівського РСС, Церкві Святого Архистратига Михаїла.

Під час відпрацювання кожному співрозмовнику вручались листівки - пам’ятки з вказаними заходами застережливого характеру.

УВАГА!!! Радимо утриматися від розведення багаття в лісі, біля сільськогосподарських угідь і споруд, випалювання сухої трави в садах, на лісових галявинах і полях. А через можливі пориви вітру— існує високий ризик загоряння та швидкого поширення вогню.

Не експериментуйте із займистими речовинами у пожежонебезпечний сухий літній період! Не будьте байдужими, якщо помітили дим, тління або слабкий вогонь! Одразу попередьте про це рятувальників. Зверніть увагу – загасити невелике займання трави легко – просто вилийте відро води чи закидайте землею. Не розпалюйте багаття в лісах. Не викидайте скляні пляшки. Скло може спрацювати як лінза і призвести до пожежі.

Наголошуємо, що кожен з нас повинен дбати про свою безпеку та безпеку оточуючих. Тож вчімося бути уважними, завбачливими та відповідальними!

Просимо Вас відповідально ставитися до власного життя та здоров'я! Пам'ятайте – попередити трагедію набагато легше, ніж ліквідувати наслідки надзвичайної події.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень