A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

90% коштів від викупу земель постійного користування зараховуватимуться до місцевого бюджету

Дата: 18.07.2022 11:42
Кількість переглядів: 138

90% коштів від викупу земель постійного користування зараховуватимуться до місцевого бюджету

Громадяни України, яким належить право постійного користування, право довічного успадкованого володіння земельними ділянками державної і комунальної власності, призначеними для ведення селянського (фермерського) господарства, а також орендарі земельних ділянок, які набули право оренди землі шляхом переоформлення права постійного користування щодо зазначених земельних ділянок до 03.04.2016 мають право на викуп таких земельних ділянок.

Про це повідомили в департаменті агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації.

При цьому, 90% коштів від викупу такої землі зараховується як надходження до місцевого бюджету громад, а 10% - до складу загального фонду Державного бюджету України.

«Класифікацію доходів бюджету, затверджену наказом Міністерства фінансів України від 14 січня 2011 року № 11, доповнено новими позиціями, а саме внесено код доходу бюджету – 33010500 - кошти від викупу земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності, відповідно на який і зараховуватимуться кошти від викупу земель постійного користування, довічного успадкованого володіння», - зазначили в департаменті АПР.

Як додали в департаменті, викуп таких земель у власність можливий з розстрочкою платежу до десяти років з рівним річним платежем за ціною, яка дорівнює нормативній грошовій оцінці таких земельних ділянок та здійснюється без проведення земельних торгів. У разі купівлі земельної ділянки з розстроченням платежу, право власності переходить до покупця після сплати першого траншу платежу.

«Права постійного користування та довічного успадкованого володіння земельними ділянками державної та комунальної власності зберігаються за громадянами, які не здійснили та поки не планують викуп таких ділянок. Отже, сам викуп таких ділянок - це додаткова можливість набути землю у власність, що надана змінами земельного законодавства, а не примусова норма», - зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації Тетяна Гетьман.

Джерело: Львівська обласна військова адміністрація


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень