A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

У Журавненській громаді проведено обстеження укриттів у закладах освіти

Дата: 07.07.2022 19:00
Кількість переглядів: 132

Фото без опису

Для того, щоб діти змогли 1 вересня повернутися за парти та здобувати якісну освіту, головним питанням є безпека як учнів, так і педагогічних працівників.

Відділом освіти, культури, молоді, спорту, туризму та охорони культурної спадщини Журавненської селищної ради була створена комісія з огляду будівель (споруд, приміщень) щодо можливості використання підвальних, цокольних, перших поверхів та інших приміщень як найпростіших укриттів для працівників та здобувачів освіти зі складанням відповідних актів, а також стану протирадіаційного укриття у Лисківському КЗЗСО І-ІІІ ст. із складанням відповідного акту. До складу комісії залучено заступника селищного голови Ярослава Ягніщака, провідного спеціаліста відділу ЖКГ, комунальної інфраструктури та цивільного захисту Анну Процак, провідного інспектора ВЗНС України у Львівській області, старшого лейтенанта служби цивільного захисту Романа Бояновського та директора закладу освіти, в якому проводилося обстеження. Голова комісії – провідний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді, спорту, туризму та охорони культурної спадщини Журавненської селищної ради Вікторія Савків. Складено графік, відповідно до якого всі освітні заклади ретельно обстежені на відповідність вимог щодо облаштованих укриттів.  З 28 червня по 6 липня включно комісією оглянуто 16 укриттів, якими користуватимуться заклади.

У ході комісійного огляду обстежували наявність покажчиків руху та табличок біля входу до захисних та інших споруд, призначених для укриття учасників освітнього процесу, наявність засобів оповіщення, наявність запасів питної та технічної води, місця для сидіння, наявність медикаментів, вогнегасників, іншого необхідного інвентаря тощо.

Що робити, якщо у школі відсутнє укриття? У такому випадку на першому поверсі цих закладів можна облаштувати безпечне місце для вихованців за правилом «двох стін». Якщо ж немає такого місця, тоді директор школи укладає договір із суб’єктом господарювання, будівля якого є поруч із навчальним закладом і у ній наявне приміщення, яке може бути використане як укриття.

Ми живемо у воєнний час, тому навчальні заклади мають цілком та повністю бути готовими забезпечити безпеку кожного учасника освітнього процесу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень