A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Роботодавців громади вкотре закликали "виходити на світло" - легалізувати трудову діяльність та підтримати економіку України в воєнний час

Дата: 11.07.2022 14:20
Кількість переглядів: 152

Фото без опису

У п’ятницю, 8 липня 2022 року, у приміщенні Народного Дому смт.Журавно (за адресою пл.Ст.Бандери, 23) відбулося засідання робочої групи з питання забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині заробітної плати на території  Журавненської територіальної громади за участю:

- головного державного інспектора ГУ Держпраці у Львівській області Ольги Євстахівни Сироїжко,

- директора Жидачівської РФ ЛОЦЗ Олени Франківни Михальчук,

- заступника начальника відділу взаємодії з роботодавцями та рекрутингу Марії Михайлівни ШВЕД,

- керівника Жидачівського відділення УВДФСС у Львівській області Мар’яни Миколаївни Кручок,

- старшого державного інспектора Стрийського  відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Львівській області Руслани Михайлівни Звіринської,

- керівника відділення АТ «Ощадбанк» в м.Жидачів Ігоря Богдановича Коника,

- завідувач сектору ЕММСБ АТ «Ощадбанк» в м.Жидачів  Володимира Мироновича Кривцуна,

- старшого ДОП СП відділення поліції №1 Стрийського РУП ГУ НП у Львівській області, капітана поліції Олександра Анаталійовича Мельника,

- відповідальних посадових осіб Журавненської селищної ради та фінансового відділу і старост,

- запрошених керівників та бухгалтерів бюджетних установ, фізичних осіб-підприємців із населених пунктів територіальної громади.

З метою проведення інформаційної роботи серед населення в частині роз’яснення положень трудового законодавства та роз’яснювальної роботи серед роботодавців щодо дотримання ними вимог чинного законодавства в частині використання найманої робочої сили та запобігання фактам неофіційних трудових відносин, захисту трудових і економічних прав громадян, активізації роботи щодо легалізації трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками, а також забезпечення необхідності сплати податкових зобов'язань до бюджетів усіх рівнів та дотримання чинного законодавства про працю проведено профілактичну та роз’яснювальну роботу із суб’єктами господарювання щодо:

- незаконної підприємницької діяльності;

- легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення;

- виплати заробітної плати не менше законодавчо встановленого розміру;

- виявлення платників-мінімізаторів акцизного податку та  суб’єктів господарювання, які здійснюють торгівлю підакцизними товарами без наявності ліцензій.

Робоча група є дорадчим органом Журавненської селищної ради, створеним для здійснення моніторингу ситуації щодо виконання рішення Кабінету Міністрів України про підвищення розміру мінімальної заробітної плати та оперативного вирішення проблемних питань під час запровадження розміру мінімальної заробітної плати в Журавненській територіальній громаді і діє на постійній основі.

Тому ми запросили усіх підприємців, що здійснюють господарську діяльність на території громади, державні служби для надання роз’яснень,  можливості обміну думками, особливо у період, коли у нашій державі йде війна. Представники різних державних служб, інституцій, поспілкувалися, інформували усіх присутніх про зміни законодавства, особливості підприємницької діяльності у воєнний час.

Хочеться, щоб важливість питання легалізації зайнятості населення знайшла розуміння серед роботодавців і найманих працівників. Інакше – доведеться сплачувати великі штрафи та нести відповідальність згідно із законом.

Адміністрація Журавненської селищної ради наголосила на тому що розуміє, що підприємці, ведучи свій бізнес несуть і соціальне навантаження. Але, при цьому, звернено увагу на те, що ще у територіальній громаді є наявність неформально зайнятого населення і найбільша частка спостерігається у сільському господарстві, роздрібній торгівлі, ремонті автотранспортних засобів, наданні різних видів послуг, будівництві. 

Крім того, представники  АТ «Ощадбанк» надали вичерпну інформацію усім запрошеним  про отримання  грантів для створення власного та розвитку діючого бізнесу за державною програмою підтримки бізнесу за сприяння Мінекономіки, Мінцифри та Ощадбанку.

Маємо надію, що дана зустріч  буде корисною для підприємців нашої громади. Отримане роз’яснення спонукатиме роботодавців самостійно організувати роботу щодо приведення трудових відносин із найманими працівниками у відповідність до правових норм, щоб не застосовувати до них контрольно-ревізійні заходи. Адже за порушення трудової діяльності  юридичні і фізичні особи згідно КЗЗпП несуть адміністративну, фінансову, кримінальну відповідальність.

Будьмо свідомими і чесними громадянами - платниками податків, підтримуємо економіку України та наближаймо перемогу України !!!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень