A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Закон України: великогабаритна сільгосптехніка може їздити дорогами без дозволів

Дата: 01.07.2022 13:57
Кількість переглядів: 189

Фото без опису

Законодавство України відтепер дозволяє рух сільськогосподарської техніки за межами населених пунктів, дорогами сіл, селищ, міст без обмеження за габаритами таких транспортних засобів. Йдеться про Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу».

Переміщення повинно відбуватись в супроводі автомобіля прикриття суб’єкта господарювання. Така сільськогосподарська техніка та автомобілі прикриття обладнуються проблисковими маячками оранжевого кольору без дозволу на їх встановлення.

«Особливо позитивно це є у період воєнного стану, в час, коли аграрії намагаються здійснити посіви в оптимальні строки на більшій площі земель з метою забезпечення продовольчої безпеки регіону, області та країни зокрема», - наголосила директорка департаменту  агропромислового розвитку Львівської обласної військової адміністрації Тетяна Гетьман.

Сучасна сільськогосподарська техніка має досить великі розміри за габаритами. Скасування отримання дозволів на переміщення великогабаритної сільськогосподарської техніки є вагомою позитивною складовою для забезпечення проведення польових робіт. 

Львівська ОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень