A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Дитячий будинок сімейного типу – подарована дитині сім’я

Дата: 30.06.2022 14:15
Кількість переглядів: 270

Фото без опису

Життя кожної людини неповторне. Хтось народжується щасливим, комусь доводиться пережити складні обставини долі, але є і такі долі, коли не має змоги щось змінити самому. Саме дитячі долі в руках дорослих, і тому важко переживати за дітей, чиє життя понівечено та з самого початку зруйновано. Відсутність батьківського тепла, маминої колиски на ніч, іграшок та подарунків на свята від рідних – все це є життя дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Ці діти живуть в інтернатах, мають одяг та їжу, влітку вони відпочивають в оздоровчих таборах, але єдине – їх  ніхто із рідних не чекає, і нікому пожалітись про забитий синець чи успіх у спортивних змаганнях. Саме тому, наша держава підтримує створення сімейних форм виховання дітей-сиріт. Це дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ).

Нині держава, як ніколи, приділяє увагу проблемі подолання соціального сирітства, популяризації важливості виховання та розвитку дитини, підвищенню ролі територіальної громади у забезпеченні найкращих інтересів дитини, неприпустимості розлучення дитини з батьками через особливості її розвитку, негативних наслідків інституційного догляду та виховання дитини у суспільстві. Розуміючи відповідальність, покладену державою на органи місцевого самоврядування в умовах децентралізації, Журавненською селищною радою проводиться цілеспрямована робота в цьому напрямку.

Відповідно до розпорядження Стрийської районної військової адміністрації № 54 від 22.06.2022року, троє дітей позбавлених батьківського піклування влаштовані у дитячий будинок сімейного типу, який функціонує на території нашої громади в с. Володимирці з 2010 року. За час свого функціонування батьки вихователі, виховали і дали путівку в доросле життя 20 дітям. За це вони неодноразово отримували відзнаки і подяки від керівництва області і району.  На даний час батьки-вихователі Фастнахт Світлана і Фастнахт Андрій виховуватимуть вісім дітей з числа дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.

В ДБСТ батьки-вихователі Світлана Мар′янівна та Андрій Йосипович створили комфортні умови для проживання дітей та сприятливий мікроклімат. В сім’ї є сучасні меблі і побутова техніка, діти забезпечені необхідними індивідуальними речами, одягом, взуттям, іграшками, книгами, шкільним приладдя. В сім’ї велика увага приділяється навчанню, розвитку творчих інтересів та здібностей, організації змістовного дозвілля та догляду за станом здоров’я дітей.

Бажання узяти на виховання дітей виникає тільки у небайдужих до чужого горя, душевно щедрих і готових до самопожертви людей. І насправді, таких нині мало. Батьки вихователі Світлана Мар′янівна та Андрій Йосипович - це сім’я, яка готова до самопожертви, вони відкривають свої серця і двері домівки для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Нині Світлана Мар′янівна та Андрій Йосипович прагнуть оточити однаковою турботою і любов’ю усіх своїх дітей, створити з ними справжню міцну сім’ю, яка не розпадеться після того, як дітям виповниться 18 років. Бо цю сім’ю вони створили назавжди, прагнучи підтримувати своїх дітей і зберегти з ними емоційну близькість на все життя. Будинок сімейного типу залишається одним з найбільш сприятливих варіантів житлового та сімейного забезпечення для дітей, які з певних причин потребують помешкання та опіки. Тут проживають діти різного віку, світосприйняття та статусу, вони мають сім’ю у стінах нового дому, розвиваються та формують правильне бачення життя, відчувають любов.

Ми надіємося, що в нашій громаді ще є люди, які не байдужі до дитячої долі, які бажають взяти в свої сім’ї дітей, які залишаються без батьківського піклування, та подарувати їм свою любов і тепло. Перший крок, який для цього потрібно зробити – це звернутися до служби у справах дітей Журавненської селищної ради або до КУ ЦНСП за отриманням необхідної консультації.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень