Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Українці, які виїжджають із зони проведення бойових дій зможуть отримати грошові виплати від держави безпосередньо під час евакуації – на вокзалі

Дата: 23.05.2022 16:49
Кількість переглядів: 106

Фото без опису

Відтепер українці, які виїжджають із зони проведення бойових дій, зможуть отримати від держави грошову компенсацію під час евакуації.

Для цього Укрзалізниця передає дані зі своїх евакуаційних рейсів працівникам Укрпошти. Видачу готівки здійснює Укрпошта безпосередньо на території залізничного вокзалу у Львові.

Невдовзі до переліку вокзалів, де проводитимуться виплати, доєднаються Ужгород, Івано-Франківськ та Чернівці.

Відомості про виплату грошової допомоги працівники залізниці формують безпосередньо під час руху евакуаційних потягів, де мають зазначити кількість дітей та дорослих.

Ці дані передаються працівникам Укрпошти, які до моменту прибуття евакуаційного потяга до вокзалу міста-призначення організовують все необхідне, щоб люди одразу після виходу з потяга могли отримати кошти.

Відтак, починаючи з 17 травня працівники Укрпошти на території центрального залізничного вокзалу Львова щоденно проводять грошові виплати пасажирам двох евакуаційних потягів. Пасажири п’ятьох евакуаційних потягів до Львова вже отримали виплати на загальну суму 340 тис грн.

Як зазначалося раніше, людям, які евакуювалися з районів проведення бойових дій, держава надає одноразову допомогу в розмірі 3000 тис гривень на кожну дитину чи людину з інвалідністю та 2000 тис гривень на кожну людину, старшу 18 років.

Це рішення закріплено в постанові Кабінету Міністрів України від 07 березня 2022 р. № 220 «Питання надання гуманітарної та іншої допомоги цивільному населенню в умовах воєнного стану в Україні» та змін, що були ухвалені 29 квітня 2022 року.

Львівська ОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень