A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Зміни у наданні фінансової допомоги на проживання від держави для внутрішньо переміщених осіб

Дата: 05.05.2022 16:32
Кількість переглядів: 160

Фото без опису

Сьогодні, 5 травня, набули чинності зміни до Порядку надання допомоги на проживання переселенцям, які зареєстровані в Єдиній інформаційній базі даних про ВПО.

Уряд ухвалив рішення, яке забезпечує виплату допомоги на проживання в розмірі 3000 гривень на місяць дітям, які є внутрішньо переміщеними особами і перемістились без супроводу законного представника. Рішення враховує різні форми влаштування та догляду за дітьми.

Заяву про виплату допомоги малолітній дитині, яка прибула без супроводу законного представника, від її імені може подавати:

  • особа, яка перебуває у сімейних, родинних відносинах (у тому числі хрещені батьки), за наявності документа, що підтверджує сімейні, родинні зв'язки особи з дитиною, виданого службою у справах дітей за місцем звернення;
  • особа, яку батьки або інші законні представники уповноважили супроводжувати дитину, що підтверджується письмовою заявою одного із законних представників, завіреною органом опіки та піклування;
  • особа, до сім'ї якої тимчасово влаштовано дитину, яка залишилася без батьківського піклування (за наявності копії наказу служби у справах дітей про тимчасове влаштування).

Виплата допомоги такій дитині здійснюється починаючи з березня 2022 р. у разі звернення за її наданням до 15 травня 2022 р. включно на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання для зарахування допомоги «єПідтримка» або на номер банківського рахунка (за стандартом IBAN) заявника.

З травня 2022 р. допомога надається переселенцям, які перемістилися з тимчасово окупованої території Криму, території громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Також ВПО, у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

Перелік цих громад, затверджується Міністерства реінтеграції за погодженням з Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.

Для осіб з інвалідністю та дітей допомога становить 3000 гривень на місяць, а для інших осіб – 2000 гривень.

Для призначення допомоги подається заява про надання допомоги за встановленою формою на підставі довідки ВПО, документів, що підтверджують особу та ІПН.

Заяви приймають за місцем фактичного перебування людини: управління/відділи соціального захисту населення; уповноважені особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради або центру надання адміністративних послуг. Також з 20 квітня з’явилась можливість подання заяви через Дію.

Виплата допомоги буде проводитися на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання для зарахування допомоги «єПідтримка» або банківський рахунок (за стандартом IBAN) заявника для виплати допомоги.

У разі відсутності рахунку необхідно звернутися до банківської установи для відкриття банківського рахунка (за стандартом IBAN) для виплати допомоги, що містить 29 символів та літер UA.

Джерело: Львівська ОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень