A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Учасники бойових дій та цивільні, постраждалі від військової агресії росії, зможуть отримати засоби реабілітації незалежно від встановлення інвалідності, - Мінсоцполітики

Дата: 02.05.2022 15:02
Кількість переглядів: 140

Уряд ухвалив розроблене Мінсоцполітики рішення, яке системно спрощує отримання допоміжних засобів реабілітації для людей, постраждалих внаслідок війни росії проти України, як військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, так і добровольців територіальної оборони і мирних громадян.

Ухвалене рішення Уряду:

• Розширює перелік осіб, які забезпечуються допоміжними засобами реабілітації, зокрема особами, які отримали поранення, контузію, каліцтво або захворювання під час служби, трудової та іншої діяльності, спрямованої на захист країни під час військової агресії російської федерації проти України, а також внаслідок проживання в районах проведення бойових дій або у районах, що піддавалися бомбардуванням, авіаударам та іншим військовим нападам.

• Надає можливість учасникам бойових дій та постраждалим від військової агресії росії отримати допоміжні реабілітаційні засоби незалежно від встановлення інвалідності, за висновком військово-лікарських комісій або лікарсько-консультативних комісій закладів охорони здоров’я.

• Забезпечує для осіб з інвалідністю, які перебували на території бойових дій, потребують реабілітаційних, але втратили документи, необхідні для їх отримання, можливість отримати їх без відповідних документів. Територіальні відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю перевірятимуть дані про особу з інвалідністю в Централізованому банку даних з проблем інвалідності, а за відсутності відомостей у банку даних сприятимуть в отриманні за місцем проживання або перебування необхідних документів.

• Надає право на дострокову заміну засобів реабілітації людям, які проживали в районах проведення бойових дій під час військової агресії російської федерації проти України, за їх заявою на підставі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

• Спрощує подання та розгляд документів, для протезування та ортезування виробами підвищеної функціональності, виготовленими за новітніми технологіями та технологіями, які відсутні в Україні, та/або спеціальними виробами для занять спортом для військовослужбовців, добровольців сил територіальної оборони та інших осіб, які брали участь забезпеченні оборони України, захисті безпеки населення та інтересів держави, поранених під час бойових дій внаслідок військової агресії російської федерації проти України.

• Розширює перелік підприємств, на яких люди можуть замовляти необхідні їм засоби реабілітації з урахуванням своїх потреб та медичних показань.

• Надає учасникам бойових дій право отримувати грошову допомогу на придбання вкладишів із силіконової або гелевої композиції для кукс верхніх та нижніх кінцівок у разі протезування та ортезування виробами підвищеної функціональності за новітніми технологіями та технологіями виготовлення, які відсутні в Україні, та/або спеціальними виробами для занять спортом.

З постановою Кабінету Міністрів України від 12.04.2022 № 454 можна ознайомитись тут.

Джерело: Урядовий портал


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень