A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

ОПЛАТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ ПІД ЧАС ВОЄННОГО СТАНУ В УКРАЇНІ

Дата: 25.03.2022 13:21
Кількість переглядів: 245

Фото без опису

 24.02.2022 Президент України указом №64/2022 ввів воєнний стан на території України, який затвердила Верховна Рада – Закон України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» №2102-ІХ від 24.02.2022.

 Станом на сьогодні, підприємства паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства забезпечують безперебійне надання комунальних послуг підприємствам та населенню, а також тимчасово переміщеним особам, які розміщені на території області.

 Однак, із введенням воєнного стану, рівень оплати за комунальні послуги різко знизився, зокрема оплата за природній газ складає 47%, за електроенергію – 62%. Такий стан оплати за послуги ставить під загрозу стабільне надання житлово-комунальних послуг та негативно впливає на економічну ситуацію, ставить під загрозу стабільне функціонування  підприємств.

 Надання житлово-комунальних послуг здійснюється виключно на договірних засадах (ч. 1 ст. 12 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги»). Форс-мажорні  обставини , у даному випадку – воєнний стан в Україні, не звільняють, від оплати комунальних послуг. Наразі немає ніякої правової підстави для того, аби не сплачувати за надані комунальні послуги.

 У зв’язку з вищенаведеним, наполегливо просимо користувачів,  своєчасно оплачувати рахунки за надані житлово-комунальні послуги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень