A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Прийнято Закон про покарання за нецільове використання гуманітарної допомоги

Дата: 25.03.2022 10:19
Кількість переглядів: 121

Фото без опису

Прийнято Закон за №7146 про покарання за нецільове використання гумдопомоги

Зараз весь світ об'єднався, щоб допомогти українцям, які постраждали від війни. Неприпустимо наживатися на людському горі, з одного боку, та людській доброті, з іншого.

Проблема, яку вирішує законопроект:

 Наразі спрощено процедуру визнання соціально значущих товарів гуманітарною допомогою, перелік яких затверджений Кабінетом Міністрів України, без прийняття відповідних рішень про визнання їх гуманітарною допомогою. Однак фіксуються численні випадки, коли гуманітарну допомогу використовують для отримання прибутку.

Що змінюється

? Встановлюється кримінальна відповідальність за використання гуманітарної допомоги не за цільовим призначенням під час дії воєнного стану.

? Використання гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку або власного збагачення, карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією майна або без такої.

? Ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням влади чи службового становища, або у великому розмірі, караються позбавленням волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

? Дії, вчинені організованою групою чи в особливо великому розмірі, караються позбавленням волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

? Право розслідування вказаних злочинів закріплюється за слідчими органів безпеки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень