A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

До уваги жителів громади! Спалювання сухої трави може прирівнюватися до диверсійної діяльності!

Дата: 24.03.2022 16:14
Кількість переглядів: 148

 Фото без опису

 У такий складний час, в умовах воєнного стану ми ще досі маємо жителів громади, які свідомо нищать свою землю, спалюючи суху траву.

 Щоденно, у різних куточках нашої громади, мінімум по 2-4 великі пожежі, де виїжджають на гасіння пожежні автомобілі, та не менше 10-ти пожеж, які жителі громади гасять самостійно. Так, тільки минулої доби відбулася наймасштабніша пожежа  за межами села Сидорівка площею 60000 га, і частина уже перекинулася на лісовий масив. Саме так, вдумайтеся, 60 тис. га, де знищено верхній шар землі, рослинність, комахи та дрібні тварини тощо. Пожежна машина та небайдужі жителі кілька годин вели боротьбу з цією пожнжою.

 Вже давно час усвідомити, що умисний підпал сухостою – це злочин! І сьогодні уже не йде мова про адміністративну відповідальність, за це передбачена кримінальна відповідальність!

 Як інформують у Нацполіції, у період воєнного стану паління трави можуть кваліфікувати як диверсія та покарати позбавленням волі строком на п'ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна. Це передбачено частиною 2 статті 113 (вчинення з метою ослаблення держави вибухів, підпалів або інших дій, спрямованих на масове знищення людей, заподіяння тілесних ушкоджень чи іншої шкоди їхньому здоров’ю, на зруйнування або пошкодження об’єктів, які мають важливе народногосподарське чи оборонне значення вчинені в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту) Кримінального Кодексу України.

 Як адміністративне покарання: штраф за випалювання опалого листя й залишків рослинності — від 3060 до 6120 гривень. Якщо виникла лісова пожежа — від 4590 до 15 300 гривень. 

 Вогонь та дим шкодить навколишньому середовищу, знищує усе живе, вбиває родючість ґрунтів перед посівною, забруднює повітря, а в час воєнного стану -  це використання резервів рятувальних служб, які можуть бути дуже потрібні для врятування людських життів. Крім того, на гасіння пожеж спрямовуються кошти із бюджету селищної ради. А ці кошти нам потрібно спрямувати на інші соціальні потреби громади, в т.ч. для підтримки Збройних Сил України та внутрішньо-переміщених осіб.

 Схаменімося! Будьте людьми і справжніми патріотами своєї України і пам'ятайте, що зараз будь-яка дія або наближає, або віддаляє нашу спільну Перемогу у боротьбі із російським фашизмом!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень