A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Учні з числа внутрішньо переміщених осіб можуть тимчасово навчатися у школах Львівщини

Дата: 16.03.2022 10:45
Кількість переглядів: 132

Учні з числа внутрішньо переміщених осіб можуть тимчасово відвідувати заклади загальної середньої освіти (ЗЗСО) Львівщини за місцем тимчасового перебування. Відповідні роз’яснення надали у департаменті освіти і науки Львівської ОВА.

Як відбувається зарахування на навчання:

До навчання у закладах освіти Львівщини незалежно від обраного формату можуть долучатися учні з числа внутрішньо переміщених осіб, які можуть тимчасово відвідувати ЗЗСО за місцем тимчасового перебування відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 06.03.2022 року №1/3371-22 «Про організацію освітнього процесу». Департамент освіти і науки Львівської ОВА пропонує наступну процедуру зарахування дітей до цих закладів освіти:

  • заява одного з батьків (або осіб, які їх заміняють) на тимчасове відвідування ЗЗСО;
  • наказ керівника ЗЗСО про зарахування на тимчасове відвідування закладу освіти;
  • учнів з числа внутрішньо переміщених осіб недоцільно вносити в основний списковий склад, оскільки вони обліковані в інших ЗЗСО;
  • навчальні досягнення учнів з числа внутрішньо переміщених осіб облікувати в окремих журналах для видачі їм (на вимогу) витягу з оцінками для представлення в заклад освіти за постійним місцем проживання. ?

Якщо в закладі загальної середньої освіти є учні з числа внутрішньо переміщених осіб випускних класів (9-х, 11-х), яким необхідні документи про базову та повну загальну середню освіту і, які не матимуть можливості повернутися до ЗЗСО, в яких вони навчалися, то рекомендуємо організувати для них навчання за екстернатною формою відповідно до вимог Положення про індивідуальну форму здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженої наказом Міністерства світи і науки України від 12 січня 2016 року №6 (у редакції наказу МОНУ від 10 лютого 2021 року №160 «Про внесення змін до деяких наказів Міністерства освіти і науки України»).

Нагадаємо, також на Львівщині можна долучитися до дистанційного навчання. Як це зробити, читайте за посиланням.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень