A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Алгоритм дій для батьків дітей з важкими захворюваннями, які прибувають на Львівщину: з чого почати

Дата: 10.03.2022 16:06
Кількість переглядів: 127

Фото без опису

Батьків дітей з важкими захворюваннями, які прибувають на Львівщину, та волонтерів, які їм допомагають, для подальшого дотримання лікування дітей закликають звертатися до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Ця інформація стосується дітей з онкологією, онкогематологією, нирковою недостатністю, тих, які потребують паліативної допомоги.

Звертаюся також до волонтерів, які опікуються цією категорією дітей: не варто прямувати за кордон без чіткої «дорожньої карти», розуміння, куди рухатися далі, і особливо – без супроводу медиків! Скористайтеся допомогою нашого медичного хабу – Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру», - зазначив Максим Козицький.

«Якщо у дітей є потреба в тих видах терапії, які в лікарні зараз не проводять, медики зроблять все можливе, щоб доправити їх в інші країни Європи на БЕЗКОШТОВНЕ лікування. Мають для цього чіткий алгоритм дій!

Спочатку дітей дообстежать, стабілізують їхній стан, відновлять документацію та перекладуть її різними мовами. А тоді доправлять до Польщі.  Там, завдяки домовленостям на державному рівні, працює координаційний центр під керівництвом відомого дитячого хірурга, професора Пьотра Чаудерни.  Медичні експерти на високопрофесійному рівні оцінять стан хворих – залучать для цього спеціалістів Дитячої дослідницької лікарні Св. Джуди у США. І розподілять діток у клініки Польщі, Італії, Німеччини, Франції та інших країн», - додав Максим Козицький.

Медики подбають і про безпечну та максимально комфортну поїздку до Польщі.

Для найважчих пацієнтів Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф організує спеціальний медичний транспорт. Лікарі супроводять групи аж до кордону, щоб передати діток польським колегам. Про швидкий перетин кордону домовлено з Генеральним Консульством Республіки Польща у Львові.

Зазначимо, що за ці два тижні із Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру у Польщу доправили вже понад 150 важкохворих пацієнтів. Діти виїхали не самі – з кимось із батьків чи рідних. Вони в безпеці і під опікою медиків-професіоналів!

За детальною інформацію звертайтеся в реєстратуру ЗУСДМЦ (097) 150 70 53.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень