A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

«Є дві категорії переселенців, яких не закликатимуть ставати на військовий облік», - Віталій Загайний

Дата: 08.03.2022 15:44
Кількість переглядів: 132

Нещодавно у Львові запрацював координаційний центр для роботи з військовозобов’язаними переселенцями. Відповідно до наказу про загальну мобілізацію, вони зобов’язані стати на військовий облік упродовж наступних 24 годин після прибуття.

«Різко збільшилась кількість призовних чоловіків 18-60 років, які рятуючи себе та свої сім’ї від обстрілів прибувають на Львівщину. Частина наших громадян перетнули кордон, інші знайшли прихисток у межах області. Спеціально для військовозобов’язаних переселенців у місті розпочав роботу координаційний центр. Розташований він за адресою: м. Львів, вул. Ветеранів, 11», - розповів заступник начальника Львівської ОВА Віталій Загайний.

Центр працює щоденно з 09:00 ранку до 18:00 вечора. У ньому можна дізнатися, яким чином стати на військовий облік, який пакет документів потрібно і що робити у разі відсутності окремої довідки. До обов’язкового переліку належить паспорт, ідентифікаційний код та документ про військовий облік.

«Загальна чисельність станом на зараз складає майже 2,5 тисячі осіб. З них понад 650 вже опрацювали та ще 210 скерували в Збройні Сили України», - зазначив заступник.

Читайте також: Чисельність добровольчих формувань Львівської області складає десятки тисяч осіб.

Міські ЦНАПи фіксують тимчасове місце проживання людини, скеровують її до центрів комплектації або ж відтерміновують її візит, у зв’язку з наявними чергами. Є дві категорії, які не закликають до війська: люди з інвалідністю та багатодітні батьки.

Правоохоронні органи перевірятимуть в довільній формі осіб, які прибули на Львівщину – під час патрулювання, на блокпостах, під час заселення тощо. Військовозобов’язані переселенці повинні пам’ятати, що у випадку відмови ставати на військовий облік, вони нестимуть кримінальну відповідальність.  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень