A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Підвищення цін на хліб та інші значущі продукти є неприпустимим: куди звертатись у разі порушень

Дата: 05.03.2022 23:07
Кількість переглядів: 166

Фото без опису

Кабінет Міністрів України у січні цього року обмежив торговельну надбавку на рівні не вище 10% для соціально значущих продуктів. Підприємці, які реалізовують ці продукти не повинні завищувати цін на них понад дозволений рівень.

До соціально значущих продуктів відносять хліб житньо-пшеничний, батон, крупа гречана, борошно пшеничне (вищий сорт), цукор пісок, макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна вищого сорту), молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), яйця курячі категорії С1, птиця (тушка куряча), масло вершкове жирністю 72,5%.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів звертає увагу на те, що ціни на продукти харчування мають залишатися на рівні цін, що були зафіксовані станом на 23 лютого.

У разі виявлення завищення цін на продукцію ДПСУ просить повідомляти Держпродспоживслужбу або її територіальні органи за:

  • електронною поштою info@dpss.gov.ua;
  • телефонами (050) 230 04 28, +380 (96) 000 98 23;

Також ви можете звертатись до територіальних органів Держпродспоживслужби, контакти яких можна знайти на сайті dpss.gov.ua.

  • телефон +38 (032) 261 36 90
  • пошта - office@lvivdpss.gov.ua

Головне  управління Держпродспоживслужби у Львівській області проводить постійний моніторинг цін на соціально значущі продукти харчування.

У разі виявлення порушень прав споживачів та державної дисципліни цін підприємства будуть притягатись до відповідальності відповідно до Законів України «Про захист прав споживачів», «Про ціни і ціноутворення» та до адміністративної відповідальності відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень