A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

До уваги агровиробників! Уряд створив Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

Дата: 22.02.2022 16:34
Кількість переглядів: 217

Фото без опису

Кабінет Міністрів України постановою від 16.02.2022 № 125  заснував Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, затвердив його Статут та забезпечив формування статутного капіталу.

«Ми створюємо сучасні інструменти для підтримки малих фермерів, адже саме дрібні агровиробники є основою продовольчої безпеки нашої держави: вони виробляють понад 50% усієї сільгоспродукції. Запуск Фонду часткового гарантування кредитів суттєво знизить для банків ризики кредитування дрібних аграріїв. Отже, відсоткові ставки мають стати доступнішими, а строки кредитування – тривалішими», – зазначив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

За його словами, відсутність тривалої кредитної історії протягом багатьох років позбавляло малий агробізнес можливості інвестувати кошти в розвиток. Відсотки за кредитами для них були в середньому на 5–7 % вищі, ніж для «великих» аграріїв. Тож дрібні агровиробники віддавали перевагу «коротким» кредитам для покриття поточних потреб.

Тепер же Фонд надаватиме кредитні гарантії для первинних виробників сільгоспродукції, що обробляють не більше 500 га землі. Гарантії від Фонду надаватимуться на строк до 10 років у розмірі до 50 % непогашеної суми основного  боргу перед фінустановою. Це суттєво знизить для банків ризики кредитування дрібних аграріїв. Отже, відсоткові ставки мають стати доступнішими, а строки кредитування – тривалішими.

За інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень