A A A K K K
для людей із порушенням зору
Журавненська селищна рада
Львівська область, Стрийський район

Уряд уточнив перелік населених пунктів, де можна не застосовувати РРО

Дата: 10.02.2022 19:58
Кількість переглядів: 282

Фото без опису

У селищах також дозволили місцевим підприємцям не застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО).

Уряд вніс відповідні зміни до Постанови №1336 "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг".

І хоча дане питання віднесено до сфери компетенції Міністерства економіки України, ініціатором змін виступило Міністерство розвитку громад та територій, щоб допомогти органам місцевого самоврядування належно сприяти розвитку місцевого підприємництва і зняти напругу, породжену неточностями згаданого документу.

Суть змін - Уряд, за пропозицією Мінрегіону, уточнив склад сільської місцевості, на території якої дозволено проводити окремі операції у сферах торгівлі, громадського харчування та послуг без застосування РРО. Постанова №1336 відносила до сільської місцевості тільки села. Тепер додалися і селища.

У Мінрегіоні пояснили, що внесли зміни, щоб привести згаданий Перелік у відповідність до нормативно-правової бази, що внормовує питання адмінтерустрою. Чинне Положення про порядок вирішення питань адміністративно-територіального устрою до сільських населених пунктів відносить села та селища. А при здійсненні розрахунку чисельності населення,  Держстат відносить жителів селищ саме до сільського населення.

За інформацією на порталі Децентралізація


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень